Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 29. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keskkonnaministri isa veofirmast kadus sularaha

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse isa raskustes transpordifirmast Autorollo kadus suur summa sularaha.

Autorollo kontolt võeti 2009. aastal mitmel korral välja suurte summade kaupa sularaha. Autorollo kassa puudujääk oli 3,5 miljonit krooni. Kui perekond Rosimannuste ettepanekul tuli Autorollo probleeme lahendama advokaat Siim Roode, siis sõlmiti kahtlasi sularaha laenulepinguid.

Üks leping sõlmiti Roman Moiseeviga (sünd 22.08.1975). Tema elukohaks on märgitud Venemaa. Lepingu järgi laenati Moiseevile kaks miljonit krooni sularahas. Laenulepingul on ainult Moiseevi allkiri, Autorollo juhatuse liikme Väino Pentuse nime juures allkirja pole. Lepingus on laenu tagasimaksmise tähtaeg 2010. aastal, kuid sellega ei tegelenud keegi.

Moiseevil on äriregistri järgi seos kolme ettevõttega: Legogo, Maimek ja Betoneer, millest kaks on Võrumaal metsa kokkuostu ja puidutöötlemisega tegelevad firmad. Kõigil on üleval maksuvõlad ning esitamata majandusaasta aruanded. Moiseev ei ole olnud nende firmade asutamise juures, vaid on tulnud juhtorganitesse ja omanikeringi probleemide tekkimisel.

Teine laenuleping sõlmiti firmaga Est-Trade Group, mille esindaja on Hillar Talts. Sellele firmale andis Autorollo sularahas laenu miljon krooni. Taltsi peetakse firmade likvideerijaks.

Võlausaldajad kahtlustavad, et laenulepingud on fiktiivsed. Mõlemad lepingud kanti Autorollo raamatupidamisprogrammi 3. augustil 2010. aastal, kuid lepingutes on kirjas, et raha oli justkui laenatud poolteist aastat varem. Sel ajal, kui lepingud kanti raamatupidamisprogrammi, oli firma läinud Siim Roode kontrolli alla.

Autorollol polnud siis, kui laen väidetavalt anti, sellises koguses sularaha kassas, et oleks saanud nii suuri sularahalaene väljastada.

Huvitav detail on see, et Venemaa elaniku Moiseeviga sõlmitud laenuleping oli ainult eestikeelne.

Pikemalt loe neljapäevasest Äripäevast.

Autor: aripaev. ee

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077