Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 27. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rosimannuseid ähvardab veofirma eest võlanõue

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse isale kuulunud ja pankrotistunud ettevõttes kahjustati väidetavalt võlausaldajate huve.

OÜ Autorollo pankrotitoimkond on pärast ligi kaks aastat kestnud tõendite ja andmete kogumist koostanud ligi 500 000eurose hagi. Hagiavaldus plaanitakse kohtule esitada sel nädalal.

Muu hulgas sisalduvad selles väidetavalt tõendid, et Rain Rosimannus ja Keit Pentus-Rosimannus võtsid enne selle pankrotistumist firmas kontrolli ning tegid võlausaldajatele kahjulikke tehinguid. Seetõttu on hagi suunatud muuhulgas ka keskkonnaministri ja tema abikaasa vastu.

Äripäevale on allikad kinnitanud, et hagi tugineb äriseadustiku paragrahvil, mis sätestab vastutuse isiku poolt, kes omandab ettevõttes mõju ja kontrolli ning tekitab kahju pankrotistunud ettevõttele ja võlausaldajatele.

Lisaks esitatakse hagi ka hilisema ettevõtte omaniku Roode & Partnerid OÜ, advokaat Siim Roode ja advokaadibüroo MAQS vastu.

"Mingisugust poliitilist huvi neil pole – pankrotimenetluse toimkond lihtsalt tegi oma tööd," ütles pankrotitoimkonna juht Ingmar Pärn, kelle sõnul on tõendeid piisavalt.

Hagiavalduses on muu hulgas ära toodud ka Autorollo antud kahtlased, sularahas välja antud laenud, sh ühele Venemaa kodanikule ja ühele ettevõttele, mis hetkel on likvideerimisel.

"Fakt on see, et Autorollol pole neil hetkedel, kui see laen väidetavalt anti, sellises koguses sularaha kassas olnud," rääkis vandeadvokaat Olavi-Jüri Luik. "Kõik andmed viitavad sellele, et laenulepingud võivad olla võltsitud," lisas ta.

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus ütles, et pole hagiga kursis. Küsimusele, kas ta on olnud seotud või tegelenud kunagi Autorollo OÜga, vastas minister eitavalt. Ka Rain Rosimannus ei teadnud väidetavalt hagist midagi. "Kõlab nagu järjekordne laimukampaania," vastas ta eile. Samuti ei osanud võimalikku hagi kommenteerida Siim Roode. "Kui keegi ütleb, et teie vastu esitatakse hagi 500 000 eurot, siis te ei võta ju seda tõsiselt," lausus Roode.

Kuidas selgitavad ettevõtte varatuks muutmist ning sellega võlausaldajate huvide kahjustamist keskkonnaministri isa Väino Pentus ning teised asjaosalised, loe tänasest Äripäevast.

Autor: aripaev. ee

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077