Autor: Tanel Raig • 9. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Esimene lumi tõi pool miljonit eurot liikluskahju

Esimese lumega kaasnenud liikluskaos tõi liikluskindlustuse registri andmetel tavapärasest neli ja pool korda rohkem liiklusõnnetusi, mille kogukahjud ulatuvad ligi poole miljoni euroni.

Käesoleva aasta septembris ja oktoobris toimus reedeti keskmiselt 79 liikluskindlustuse juhtumit kogukahjuga keskmiselt 102 000 eurot. Selle sügise esimesel lumepäeval, 26. oktoobril juhtus aga 350 liiklusõnnetust kogukahjuga 478 000 eurot, mis on tavapärasest ligi viis korda suurem.

Tavapärasest kaheksa korda sagedamini toimus tagant otsasõite, viis korda rohkem oli aga, teeandmiskohustuse eiramisest tingitud liiklusõnnetusi ning samuti viis korda enam otsasõite pargitud sõidukile. Palju oli ka teelt väljasõite ning selle tagajärjel tänavavalgustite, liiklusmärkide ja teiste liikluskorraldusvahendite kahjustamist.

Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) kahjuennetuse valdkonna juhi Erik Ernitsa hinnangul oli liiklusõnnetuste suure arvu põhjuseks eelkõige ootamatu olukorramuutus liiklejate jaoks. “Suurele hulgale sõidukitele ei olnud talverehve veel paigaldatud ning suverehvide ja suviste sõiduvõtetega liiklemine käis paljudele juhtidele üle jõu,“ selgitas Ernits. „Ehkki kõik asjaomased asutused soovitasid juba eelnevalt suverehvidega liiklusesse mitte minna, seda soovitust siiski piisavalt ei järgitud. Ilmselt enamik liiklusõnnetustes osalenutest oleks tagajärgi ette aimates tolle reede hommikul teistsuguse otsuse teinud. Võimalik, et tagajärgi oleks saanud leevendada ka tõhusama libedus- ja lumetõrjega.“.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077