Autor: Tanel Raig • 9. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektriauto proovisõidul näeb esmakordselt Opel Amperat

Sel nädalavahetusel Tallinnas toimuvatel proovisõidupäevadel saab sõita elektriautode ning pistikhübriididega. Esimest korda Eestis pakutakse võimalust teha proovisõitu Opel Amperaga.

Elektriauto mudelitest on proovisõidupäevadel esindatud Mitsubishi i-MiEV ja Nissan Leaf, pistikhübriididest Toyota Prius Plug-in ja Opel Ampera.

Elektriautode proovisõidupäevad toimuvad laupäeval, 10. novembril Haabersti Rimi parklas ning 11. novembril Viimsi Kaubanduskeskuse parklas. Üritused toimuvad ajavahemikus kl 11.00-15.00.

Elektromobiilsuse programmi (ELMO) raames saavad era- ja juriidilised isikud taotleda KredExist elektriauto ostutoetust kuni 18000 eurot. Lisaks toetatakse kuni tuhande euroga elektriauto laadija soetamist ja sellega seotud paigaldustöid. Novembri keskpaigast hakatakse ELMO programmi raames toetama ka elektripistikust laetavate hübriidautode ostmist. Pistikhübriidi toetuse määr sõltub auto aku mahtuvusest ja jääb vahemikku 3000-12 000 eurot auto kohta.

Elektriautode laadimiseks paigaldatakse Eestisse 163 kiirlaadijat. Kiirlaadijad paigaldatakse kõikidele põhimaanteedele ja kõrvalmaanteedele umbes 40-60 kilomeetrise vahemaaga ning kõikidesse enam kui kolme tuhande elanikuga linnadesse ja asulatesse. Tänaseks on paigaldatud Eestis 72 kiirlaadijat.

Elektriautode proovisõidupäevad toimuvad 5.-11. novembrini toimuva Energiasäästunädala raames. Energiasäästunädala kavaga saab tutvuda kodulehel www.energiatark.ee, kus on üleval ka juhised ja näpunäited, kuidas kodus lihtsate vahenditega energiat säästa.

Energiasäästunädalat korraldavad Tartu Regiooni Energiaagentuur, KredEx, Eesti Energia, Eesti Korteriühistute Liit, Keskkonnainvesteeringute Keskus, Säästva Eesti Instituut, Tartu Teaduspark, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium ning Swedbank.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077