Autor: Kristi Malmberg • 18. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Air hakkab märtsist lendama Tallinna ja Londoni City vahel

Estonian Air alustab järgmise aasta 1. märtsil lende Tallinnast London City lennujaama, teatas ettevõte.

 Esialgu lendab Estonian Airi uus 112-kohaline Embraer 190 London City’sse kolmel korral nädalas, juuni alguses tiheneb lennuplaan kuuele päevale nädalas.

Lennud Londoni kesklinnale kõige lähemal asuvasse London City (LCY) lennujaama toimuvad märtsis esmaspäeviti, kolmapäeviti ja reedeti. Alates 2. maist lisanduvad neljapäevased lennud ja alates 1. juunist teenindab Estonian Air lennuliini kõigil nädalapäevadel, välja arvatud pühapäeval.

Estonian Airi juhatuse esimehe Tero Taskila sõnul on London sihtkohana lennufirma jaoks olulise tähtsusega. Samuti soovis ettevõte 2013. aasta kevadel liini taasavades märgatavalt parandada senist graafikut – kaks lendu nädalas. 

Tallinnast hakkavad lennud väljuma kell 7:30 ja saabuvad Londoni City lennujaama kell 8:20. Londoni City lennujaamast väljuvad lennud kell 8:50 ja saabuvad Tallinna lennujaama kell 13:30 kohaliku aja järgi.

 London City lennujaama kaugus Canary Wharfi ning City of London äri- ja rahanduskeskustest on vastavalt viis ja kümme kilomeetrit. Populaarsed turistide sihtkohtad West End ja Westminster jäävad 16 kilomeetri kaugusele. Ühistranspordiga on Londoni kesklinna 20-30 minutit. 

Rongi- ja metrooga maksab kesklinna sõit tippaegadel 4,80 naela ehk kuus eurot. Nädalavahetustel on ühekordse sõidu hind 2,90 naela ehk 3,60 eurot. Näiteks Piccadilly Circusesse sõiduks kulub London City lennujaamast 30-35 minutit ja kaks ümberistumist, Big Beni ja parlamendihoonete vahetus läheduses olevasse Waterloo rongijaama 25 minutit ja üks ümberistumine.

Ühe suuna hind London City lennujaama on alates 79.90 eurost, ostes pileti Estonian Airi kodulehelt. Hind sisaldab kõiki makse, kohtade arv on piiratud.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077