25. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: Kässbohreri kardinhaagis veab kaupa metallrullist euroalusteni

Timex S.A. Eesti Filiaal on Eesti turule toonud kardin-poolhaagise, mis on kohandatud rullmaterjali transportimiseks.

Vedajad peavad olema valmis väga erinevate koormate vedamiseks, sest järjest tihedamini on klientidel vajadus universaalset transporti võimaldava transpordilahenduse järele. Kässbohreri uus poolhaagis sobib lisaks rullmaterjali ja metallpooli transportimisele ka alustele asetatud koorma vedamiseks. Lisaks on haagisel spetsiaalne avatav katus, mis teeb laadimise mugavamaks.

Veekindla vineerpõranda vastupidavus kahveltõstuki teljele on 7,2 tonni ning soone sees, ehk rennis on vastupidavus 5,4 tonni. Renniga haagiseid saab valmistada standardkõrgusega 2760 mm või megapoolhaagisena, mille laadimiskõrgus on 3000 mm. Selline paindlikkus võimaldab raskete koormate vedamisel piirata kõrgust, samas suurendab efektiivsust kergete koormate transportimisel, kus loeb eelkõige mahutavus.

Erinevalt teistest tootjatest on Kässbohrer suutnud säilitada laadimiskõrguse renni pikkust vähendamata. Nii standard- kui ka megamudelil on renni pikkus 8600 mm.

Põrandamaterjali, millega kaetakse renn ajaks, kui see ei ole kasutuses, võib kliendi soovil tugevdada alumiiniumist ribidega, mis suurendavad põrandastruktuuri vastupidavust ning pikendavad selle kasutusiga. Rullid kinnitatakse renni spetsiaalsete postide abil, mille jaoks on tõstuki renniossa jäetud neli kinnituskohta suuruses 100mm x 100mm.

Poolhaagisel on kokku 20 koormakinnitusaasa, millest 16 on standardse vastupidavusega 2 tonni/aas ning neli paari suurendatud vastupidavusega 4 tonni/aas. Raam vastab VDI 2700 nõudmistele ning sobib rullmaterjali vedamiseks, mille läbimõõt on 900 mm kuni 1900 mm. Lisa-eeliseks on K-Fix koormakinnitussüsteem, millega saab veose fikseerida vajalikus kohas kogupikkuse ulatuses.

Rullmaterjali transportimiseks kohandatud kardin-poolhaagis vastab EN 12642 nõudmistele ning omab XL koormakaitse sertifikaati.

 

 

 

Artikli ilmumist toetas Timex S.A. Eesti Filiaal.

www.kaessbohrer.ee

Autor: Timex S.A.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077