Autor: Tanel Raig • 18. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balti Realiseerimiskeskus müüb maha Eesti Posti autod

Sellel aastal rohkem kui 100 sõidukit võõrandav Eesti Post sõlmis lepingu kasutatud sõidukite müügiks Balti Realiseerimiskeskus OÜga (BRC).

Eesti Posti administratiivdivisjoni juht Kaido Padar ütles, et autode võõrandamisel sooviti teha koostööd tuntud ja suurte kogemustega autmüügiettevõttega, et saada parimat tuge ja oskusi autode võõrandamisel. „Pidasime mitme partneriga läbirääkimisi ning lõpuks otsustasime sõlmida lepingu Balti Realiseerimiskeskus OÜga.“

Logistika- ja postiettevõte müüb sellel aastal, vanemaid kui 5-aastaseid sõidukeid. Eesti Posti jaoks tähendab kasutatud sõidukite töös hoidmine oluliselt suuremat varuautode reservi, kuna kasutatud autod vajavad rohkem hooldetöid. Samuti puudub neil tehasegarantii ja kogu remont tuleb tasuda ettevõttel, sh tuleb arvestada veel sõidukite remonti viimise kuludega. Võõrandatakse 2007. aasta Renault väikekaubikud ja Mercedes Benz kaubikud kubatuuriga 2,7-14 m3. Müüki minevate sõidukite hinnad algavad olenevalt sõiduki tüübist ja seisukorrast 2800 eurost ja ulatuvad 18 000 euroni, kirjeldas Padar.

Tänavu võtab Eesti Post riigihanke tulemusel kasutusse ligi 100 uut kaubikut, millest 15 töötavad surugaasil (CNG). Gaasimootoritega sõidukeid on testitud ning Eesti Post on kinnitanud, et tulemuseks on märkimisväärne kütusekulu kokkuhoid.

Eesti Post vahetab aastatel 2012–2013 välja kokku ligikaudu 180 sõidukit.   Täna on Eesti Postis kasutusel 405 sõidukit, mis on Eestis suurim ühele äriühingule kuuluv autopark. Saadetiste transportimisel postiasutustesse ja klientidele läbivad autod meie teedel pea 30 000 kilomeetrit ööpäevas.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077