Autor: Silvia Kruusmaa • 13. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mais sõitis Edelaraudtee rongidega rekordarv reisijaid

Mais sõitis Edelaraudtee rongidega 174 737 reisijat, mis on viimase viie aasta sama kuu rekord. Võrreldes 2011. aasta maikuuga kasvas Edelaraudtee reisijate arv 10 protsenti.

Kõige populaarsemaks oli maikuus Tallinn-Türi-Viljandi suund, kus sõitis 60 600 reisijat. Sellele järgnesid Tallinn-Tartu ning Tallinn-Rapla suund, vastavalt 43 156 ja 19 021 reisijaga.

Edelaraudtee müügijuhi Annemari Oherdi sõnul näitab Edelaraudtee reisijate arv juba pikemat aega kasvutrendi. „Maikuu reisijate arv on ühtlasi käesoleva aasta parim tulemus, kuid reisijateveo kõrgaeg ehk suvekuud, mil rongidega sõidetakse kõige rohkem, on alles ees,“ sõnas Oherd.

Müügijuhi sõnul on Edelaraudtee populaarsuse taga paindlikud maksevõimalused, paranev teenuse kvaliteet ning reisiinfo parem kättesaadavus. „Oleme oluliselt panustanud infotehnoloogilistesse lahendustesse, mis võimaldavad kuvada reisimiseks vajaminevat infot reaalajas. Samuti võimaldavad infotehnoloogilised lahendused rongidel püsida täpsemini graafikus. Käesoleva aasta algusest on rongide hilinemiste hulk vähenenud 3,5 korda,“ rääkis Oherd.

Edelaraudtee avas juuni alguses reisirongide liiklusinfot koondava portaali edel.ee/liiklus, kust saab lisaks rongide reaalajas liikumisele vaadata jaamu ja peatusi puudutavat teavet. Näiteks on ära toodud jaama täpne asukoht, info ooteruumide, piletikassade, ooteplatvormide ning seonduva ühistranspordi kohta. Samas on võimalik avada iga jaama kohta eraldi infotabloo, kust näeb antud peatusesse saabuvate ja väljuvate reiside kellaaegu ning toimuvate reiside vastavust sõiduplaanile.

Edelaraudtee AS on reisijate- ja kaubaveo korraldamise, raudtee-ehituse, rongide remondi, renoveerimise ning ehitamisega tegelev raudteekontsern, mis annab tööd enam kui 500 inimesele. Ettevõte opereerib reisijatevedu Tallinn-Narva, Tallinn-Pärnu, Tallinn-Valga, Tallinn-Rapla, Tallinn-Türi-Viljandi, Tallinn-Tartu-Valga ja Tartu-Koidula liinil, olles ainus diiselrongide operaator Eestis. Aastas kasutab Edelaraudtee teenuseid ligikaudu 1,8 miljonit reisijat.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077