Autor: Tanel Raig • 12. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TTÜ logistikainstituut käivitas partnervõrgustiku

Eelmisel nädalal toimus Tallinna Tehnikaülikooli logistikainstituudi partnerpäev, mille eesmärk oli tugevdada logistikavaldkonna võrgustikku ülikooli ja ettevõtete vahel.

Ülikool soovib partnervõrgustikuga kindlustada, et ülikooli tegevused vastaksid ettevõtjate vajadustele ja ootustele. "Logistika osatähtsus kasvab ning sektori ettevõtete tagasiside valdkonna teadus- ja õppetööle on logistika eriala õpetamises väga oluline,” rääkis TTÜ rektor Andres Keevallik.  „Kvaliteetse kõrghariduse puhul ei koosne seejuures üks instituut ainult kvaliteetsest õppetööst, vaid olulist rolli mängib ka teadus- ja arendustegevus ning tagasiside sisule tööandjatelt ning sektori ettevõtjatelt."

Partnerpäeval olid esindatud logistika- ja transiidisektori võtmeettevõtete tippjuhid ning logistikainstituudi arenguga seotud partnerid. Logistikainstituut on oma uuenenud bakalaureuse- ja magistriõppekavad välja töötanud koostöös sektori ettevõtetega. "Reaalsektori sisend ning pudelikaelte ja probleemide lahendused on need, milleta on väga raske häid tudengeid koolitada," kommenteeris logistikainstituudi direktor professor Ott Koppel. "Instituut näeb ettevõtete sisendil olulist rolli igal koostöötasandil - olgu selleks innovatsiooni– ja arendusprojektid või uurimistööd; õppevisiidid või praktikakohad, külalisloengud või lõputööde teemade väljapakkumine," lisas Koppel.

Eesti Infotehnoloogia- ja Telekommunikatsiooni Liidu juhatuse liige Enn Saar tõdes, et Eesti ettevõtted on vähe kasutanud ülikoolides peituvat potentsiaali.” Seda rõõmustavam on näha, et Tallinna Tehnikaülikooli logistikainstituut on ise võtnud aktiivse rolli, et toetada logistikasektorit ja seotud majandusvaldkondi omapoolselt,” leidis ta.

Finance Estonia projektijuhi Kristel Meosi sõnul on finants-, IT ja logistikasektoril täna selge ühisosa - kõik need on Eestis tugevad sektorid, mis soovivad lisaks siseturu arendamisele olla ka aktiivsed eksportijad. Samas on need kolm sektorit omavahel tihedalt integreeritud – pole finantsi ilma IT-ta, samal ajal kui logistika ja tarneahela juhtimise oluliseks komponediks on rahandus ja infotehnoloogia.

TTÜ logistikainstituut loodi 2012. aasta veebruaris. Instituudi kolm õppe- ja teadusvaldkonda on logistika, transpordiplaneerimine ja tarneahela juhtimine. Vastuvõtt uuenenud bakalaureuse- ja magistriõppe kavadele algab juuni lõpus.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077