Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 7. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enim tekkis vabu töökohti juurde ehituses

Eestis oli esimeses kvartalis üle 7000 vaba ametikoha. Enim kasvas vabade töökohtade arv ehituses, kus täitmata positsioone oli kaks korda enam aastataguse ajaga võrreldes.

Vabade ametikohtade arv kasvas eelmise aasta sama ajaga võrreldes ligi viiendiku, teatab Statistikaamet. Vabade ametikohtade määr oli 1,3%.

Kõige kõrgem vabade ametikohtade määr oli info ja side tegevusalal (2,6%) ning kõige madalam mäetööstuses (0,0%).

2011. aasta I kvartaliga võrreldes tõusis vabade ametikohtade määr kõige kiiremini elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamise tegevusalal (1,4 protsendipunkti).

Suurim vabade ametikohtade arvu kasv oli ehituses, kus vabu ametikohti oli 2011. aasta I kvartaliga võrreldes ligi kaks korda rohkem.

Vabadest ametikohtadest 31% oli avalikus sektoris ja 69% erasektoris. Avalikus sektoris oli vabade ametikohtade määr 1,4% ja erasektoris 1,3%. Avaliku sektori alla kuuluvad ka riigi ja kohaliku omavalitsuse omanduses olevad äriühingud.

Vabade ametikohtade määr on vabade ametikohtade osatähtsus ametikohtade koguarvus (hõivatud ja vabade ametikohtade summa).

2011. aastal võeti tööle ja lahkus töölt kokku (tööjõu käive) keskmiselt 64 200 töötajat kvartalis. Tööjõu käive kasvas 2010. aastaga võrreldes 16,7%.

Vaba ametikoht on vastloodud, vaba või töötaja lahkumise tagajärjel vabaks saav tasustatav ametikoht, millele tööandja otsib aktiivselt sobivat kandidaati väljastpoolt ettevõtet, asutust või organisatsiooni.

Autor: aripaev. ee

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077