Autor: Tanel Raig • 17. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transiidikasv andis CF&S Estoniale rekordtulemuse

Suurim Eesti kapitalil põhinev logistika- ja ekspedeerimisettevõte CF&S Estonia kasvatas eelmisel aastal transiitkauba abil oma müügitulu peaaegu 24% kuni 37 miljoni euroni.

CF&S Estonia ASi juhatuse liikme Kuno Väina sõnul olimöödunud aasta kontsernile kõigi aegade edukaim. Ettevõtte auditeerimata konsolideeritud müügitulu kasvas 23,9% ulatudes 36,85 miljoni euroni. Ärikasum ületas 2 miljoni euro piiri, rääkis Väin. Tema väitel on kasvu taga eelkõige transiitkaubad. Eesti impordi- ja ekspordikasv on olnud CF&S Estonia tulemustes marginaalne. „Kaubad on nagu elektergi – liiguvad sealtkaudu, kus on vähem takistusi,” kommenteeris Väin transiitkauba liikumise kasvu läbi Eesti.

Väina kinnitusel on transiitvedudes kõige edukam skeem, kus kaubad tulevad meritsi Tallinnasse ning liiguvad siit raudteel või maanteetranspordiga edasi Venemaale või Kesk-Aasiasse. Teenuse kvaliteedi tõstmiseks investeeris CF&S Estonia eelmisel aastal 2,3 miljonit eurot, millest enamus tehti raudteeveeremi soetamisse.

Samas Venemaa ekspordi teenindamisel jääb Eesti Väina kinnitusel Lätile alla, kuna Venemaa raudtee, erinevalt Lätist, Eestisse veoplaane ei kinnita.

Tänavuseks aastaks prognoosib Väin kuni 10% kaubamahtude tõusu. Lisaks Eestis, Lätis ja Venemaal tegutsemisele plaanitakse oma tegevust lähiriikides veelgi laiendada. „Tahame Läänemere piirkonnas pakkuda kliendile komplekset teenust ning anda talle valikuvõimalusi,” selgitas Väin laienemisplaane.

Investeeringute plaani ei ole ettevõte Väina kinnitusel tänavuseks aastaks veel kinnitanud ja käitub vastavalt arengutele majandustes. „Kui majanduskeskkond lubab, siis investeerime samas suurusjärgus,” lubas Väin.

CF&S Estonia kontsern on asutatud 1997. aastal. Kontsern annab kolmes riigis tööd ühtekokku 90 inimesele. CF&S Estonia kuulub omakorda kontserni Baltic Maritime Logistics Group, mille kaheksas riigis registreeritud ettevõtted osutavad mere-, raudtee- ja maanteeveoteenuseid ning stividori- ja sadamateenuseid. Samuti pakutakse kaupade ekspedeerimist ning laevaliinide esindamist, laevade prahtimist ja agenteerimist.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077