Autor: Indrek Kald • 17. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hugo Osula avab taas Berliini-bussiliini

Hugo Osula, kes oma üleeuroopalised plaanid 2006. aastal kokku tõmbas, on tagasi Berliinis, avades 1. juunist liini Vilnius-Varssavi-Berliin.

Uued Simple Express bussid väljuvad Varssavist Vilniuse ja Berliini suunas neli korda päevas, teatas Mootor Grupp.

Varem sai Osula omanduses olnud Eurolinesi kaubamärgi all opereerinud bussidega sõita Moskvast Amsterdami ja Tallinnast Münchenisse. Igapäevane bussiühendus oli muuhulgas 23 Saksamaa linnaga.

Pärast odavlennufirmade võidukäiku ei olnud üleeuroopalise bussivõrgustiku opereerimine enam jätkusuutlik ning tegevuses keskenduti ainult lähiriikidele. Järgnevate aastate jooksul on aga järk-järgult kasvanud Poola turu roll, millest loogilise jätkuna sündis otsus laiendada tegevust ka Varssavist lääne suunas.

"Poola on ärivõimaluste osas olnud paar viimast aastat Lux Express Grupi üheks fookuseks ja samm-sammult oleme sealsel turul oma kohalolekut laiendanud ja kasvatanud. Möödunud aastal sündis aga strateegiline otsus muuta ka Poola üheks meie koduturuks," kommenteeris Lux Expressi juhatuse esimees Hannes Saarpuu.

Tänasest on avatud ka Simple Expressi uus teeninduspunkt Varssavis ning 1. juunist sõidavad bussid Varssavi-Vilniuse ja Varssavi-Berliini suundadel.

"Käesoleval aastal plaanime Poolas teenindada ligi 100 000 reisijat, millest oluline osa on seotud just avatava Berliini suunaga. Lisaks ärilisele mõõtmele omab Berliin meie ettevõtte jaoks selgelt ka nostalgilist väärtust, mis muudab seekordse avamise veelgi erilisemaks," lisab Saarpuu.

"Täna ei näe me enam oma kliendina reisijat, kes soovib sõita Tallinnast Münchenisse või Vilniusest Londonisse, küll aga oleme veendunud, et Varssavi ja Berliini vahel on suur potentsiaal kvaliteetse bussiühenduse loomiseks," märkis Mootor Grupi omanik Hugo Osula.

Mootor Grupp on Eesti kapitalil põhinev ettevõtete grupp, mis pakub transpordialaseid teenuseid nii Eesti kui ka rahvusvahelisel turul. Gruppi kuuluvad Eesti bussiettevõtete turuliidrid SEBE ja Lux Express ning pakiveo-, piletimüügi- ning remonditeenuste pakkujad Cargobus, Tallinna Bussijaam ja Busland.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077