Autor: Indrek Kald • 16. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink ei maksa dividende ka tänavu

AS Tallink Grupp ei maksa osanikele dividende ka sel aastal, otsustasid ettevõtte nõukogu ja juhatus.

Aktsionäridele dividende mitte maksta, on kirjas Tallinki nõukogu ja juhatuse ettepanekutes aktsionäride korralise üldkoosoleku päevakorrapunktide kohta.

Tallinki juhatus paneb aktsionäridele ette jagada kasum järgnevalt: 35,6 miljonit eurot kanda eelmiste perioodide jaotamata kasumisse ning 1,9 miljonit eurot kohustuslikku reservkapitali. 1. septembrist 2010 31. detsembrini 2011 kestnud majandusaasta kasum ulatus summas 37,5 miljoni euroni.

7. juunil toimuva aktsionäride koosoleku päevakorras on ka majandusaasta aruande kinnitamine, KPMG nimetamine audiitoriks ning Ashwin Roy tagasivalimine nõukogu liikmeks. Royle nõukogu liikme tasu ei maksta seoses tema isikliku avaldusega tasust loobumise kohta.

Laevafirma aktsionäride korraline üldkoosolek algab 7. juunil Tallink SPA & Conference hotelli konverentsikeskuses kell 10 aktsionäride registreerimisega. Korralisel üldkoosolekul osalemiseks õigustatud aktsionäride ring määratakse seitse päeva enne üldkoosoleku toimumist, s.o seisuga 31. mai kell 23:59.

Aktsionäril on õigus ASi Tallink Grupp üldkoosolekul saada juhatuselt teavet Tallinki tegevuse kohta. Aktsionär võib juhul, kui juhatus keeldub teabe andmisest, nõuda, et tema nõudmise õiguspärasuse üle otsustaks aktsionäride üldkoosolek, või esitada üldkoosoleku toimumisest alates kahe nädala jooksul hagita menetluses kohtule avalduse juhatuse kohustamiseks teavet andma.

Aktsionärid, kelle aktsiatega on esindatud vähemalt 1/20 aktsiakapitalist, võivad nõuda täiendavate küsimuste võtmist korralise üldkoosoleku päevakorda, kui vastav nõue on esitatud hiljemalt 15 päeva enne üldkoosoleku toimumist. Eelpool nimetatud dokumendid tuleb esitada Tallinkile kirjalikult.

Aktsionärid, kelle aktsiatega on esindatud vähemalt 1/20 aktsiakapitalist, võivad aktsiaseltsile esitada iga päevakorrapunkti kohta otsuse eelnõu. Nimetatud õigust ei või kasutada hiljem kui kolm päeva enne üldkoosoleku toimumist.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077