Autor: Silvia Kruusmaa • 27. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Airi lennukid hakkavad kandma Eesti lindude nimesid

Estonian Airi värvides Embraeri lennukid hakkavad kandma Eesti lindude nimesid, mille leidmiseks kuulutas ettevõte välja avaliku nimekonkursi.

Nimekonkurss toimub kahes osas ning koostöös Eesti Ornitoloogiaühinguga. Kuni 1. mai õhtuni saab Estonian Airi kodulehel esitada Eesti linnustikku kuuluvate lindude nimevariante.

2. mail valib Eesti Ornitoloogiaühingu ja Estonian Airi liikmetest koosnev žürii välja 20 kõige sobivamat kandidaati, kelle kasuks on võimalik hääletada kuni 3. maini.

Eesti lindude nimedega saab tutvuda Eesti Ornitoloogiaühingu kodulehel.

Estonian Airi kommertsjuhi Rauno Parrase sõnul ootab lennufirma praegu pakkumisi esimese nelja kohale jõudnud ja juba kasutuses oleva lennuki nimede tarbeks. „Stiliseeritud suitsupääsuke on Estonian Airi logol ja lennukitel olnud juba läbi aegade põhiline graafiline element. Suitsupääsukese pesapaigatruudus on erakordselt suur – igal aastal läbivad nad ligi 10 000- kilomeetrise rändetee ning tulevad taas tagasi omakssaanud pesitsuspaika,“ lausus Parras.

„Pikemas perspektiivis hakkab kogu lennukipark kasutama kohalike linnuliikide nimesid – näeme seda ühe võimalusena, kuidas Eestit välisturistidele tutvustada, ning usutavasti sunnib see ka Eesti inimesi oma pilgu senisest enam üles suunama,“ lisas Parras. 

„Eesti rahva üheks suurimaks rikkuseks on meie kultuur ja loodus, sealhulgas linnud. Eesti on üleilmse tähtsusega lindude rändetee keskmeks. Lennart Meri edendatud eestlaste ja teiste soome-ugri rahvaste veelinnurahva kuvand on sügavalt tähenduslik: Siberi avaruste veelinnud võtavad igal sügisel ette sama teekonna kui meie rahva esivanemad, kes taiga ja tundraaladelt Läänemere kallastele välja jõudsid,“ selgitas Mati Kose Eesti Ornitoloogiaühingust.

Estonian Airi lennukipargis on hetkel neli Embraer 170 lennukit, mida kasutatakse liisingulepingu alusel. Ühtekokku vajab Estonian Air lennugraafiku tihendamiseks ja uute sihtkohtade avamiseks 12 Embraer E-Jet tüüpi lennukit, mis tarnitakse Eestisse ajavahemikus 2013-2015.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077