Autor: Tanel Raig • 26. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post konkureerib postimaailma auhindadele

Postimaailma mainekaimaid auhindu jagav rahvusvaheline uuringu- ja konsultatsiooniettevõte Triangle Management Services Ltd nimetas Eesti Posti kahekordseks World Mail Awards´i nominendiks.

12. korda väljaantav globaalne auhind tunnusta.b posti- ja logistikavaldkonna efektiivsemaid innovaatilisi lahendusi ja paremaid praktikaid. Eesti Post esitas tänavusele konkursile kaks projekti - kirjakeskuse ja pakiautomaatide Post24 lahenduse.

Eesti Posti Kirjakeskus sai nominendis klienditeeninduse kategoorias. Kirjakeskus on loodud, et kõik kirjad oleks võimalik teele lähetada väga kerge vaevaga. Kirjakeskuses on võimalus edastada nii liht- kui tähtkirju interneti teel ööpäevaringselt. Kirjade teelepanekut saab koordineerida mugavalt, arvuti juurest lahkumata. Kirja saatja ei pea enam kirju välja printima, ümbrikusse panema ja postkontoris teele lähetama, seda teeb Eesti Post.

Post24 on nominent jaevõrgustiku lahenduste kategoorias. Post24 teenuse lahendus kombineerib pakiautomaadi, postkontori ja kulleri võrgustiku, võimaldades tarbida pakiteenust 400-s teeninduspunktis üle Eesti. Pakiautomaadist saab pakki saata nii teise pakiautomaati, postkontorisse kui ka kulleriga koju kätte. Post24 välitingimustes olevate pakiautomaatide kaudu on paki saatmine võimalik 24 tundi ööpäevas. Saadetised saab vormistada eelnevalt internetikeskkonnas ja nende üleandmine võtab aega vaid mõne sekundi. Eesti pakiautomaatidel on lisaks kasutusel ka ID-kaardi lahendus, mis võimaldab saadetisi elektroonilise allkirja vastu väljastada.

Konkursil antakse auhinu klienditeeninduse, sotsiaalse vastutustundlikkuse, e-kaubanduse, innovatsiooni, jaevõrgustiku lahenduste ja turvalisuse kategooriates. Eesti Posti juhatuse esimehe Aavo Kärmas sõnul hinnatakse projekte lähtuvalt lahenduse ulatusest, mõjust ja tõenäosusest, et tulemus realiseeritakse. „Tunnustamist leiavad teenused või ka lahendused, mis lihtsustavad juba toimivaid teenuseid. Erinevates kategoorias hinnatakse ideid ja initsiatiivi, mis loovad tarbijatele posti- ja logistikateenustele uusi väärtuseid,“ lisas Kärmas.

2006. aastal sai Eesti Post World Mail Awards’i auhinna kullerite ja postiasutuste poolt kasutusele võetud GSM kaardimakse lahenduse eest.

Tänavused parimad posti- ja logistikavaldkonna teod selguvad 21. mail Genfis.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077