Autovedajate õigusrikkumised välismaal vähenesid 26%

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) sai eelmisel aastal välisriikidest 744 teadet Eesti vedajate tehtud autovedude õigusrikkumiste kohta, mis on 26 protsenti vähem kui aasta varem.

Enim teateid Eesti vedajate kontrollimisel avastatud õigusrikkumiste kohta saabus Poolast, Leedust, Rootsist ja Ühendkuningriigist. Õigusrikkumistest 61 protsenti ehk 455 juhtumil oli tegemist autojuhi sõidu- ja puhkeaja nõuete eiramisega. 194 juhul avastati vedaja sõidukitel ohtlikke tehnilisi puudusi ja 50 rikkumist olid seotud sõiduki massile või mõõtmetele kehtestatud piirangute ületamisega. Puudusi veondusalases dokumentatsioonis avastati välisriikides 23 juhul.

Õigusrikkumisi esines 275 Eesti vedajal, nendest korduvate, see on kolm ja enam õigusrikkumisega ettevõtteid, oli 28. Aasta varem esines korduvaid õigusrikkumisi 44 vedajal.

Autokaubaveo komisjon tegi ministeeriumile ettepaneku saata 28 korduvrikkumistega vedajale märgukirjad ning paluda rikkumisjuhtumite kohta selgitusi. Vedajate selgitused vaadatakse hiljem läbi ja edasised meetmed otsustatakse järgmisel autokaubaveo komisjoni koosolekul.

Lisaks anti autokaubaveo komisjonis ülevaade eelmise nelja kuu jooksul Eesti politsei poolt vedajate kontrollimisel avastatud autoveoalastest õigusrikkumistest, mida Euroopa Liidu õiguse kohaselt käsitletakse kõige raskemate rikkumistena. Taolistest rikkumistest esines kõige rohkem sõidumeeriku tööd häirida võimaldava seadme (magneti) kasutamist, teise autojuhi nimele antud digimeerikukaardi kasutamist, auto või autorongi maksimaalse täismassi ületamist 20 protsenti või enam ning liiklusele eriti ohtlike tehniliste vigadega sõidukite kasutamist.

Komisjon nõustus, et iga raskeima rikkumise avastamise korral alustab MKM haldusmenetlusega, kus küsitakse vedaja selgitusi ning menetluse tulemusena tehakse otsus, kas rikkumine võib kaasa tuua vedaja või tema veokorraldaja hea maine kaotamise. Taolise rikkumiste kordumisel on tõenäone ka autoveo tegevusloa kehtetuks tunnistamine.

Autokaubaveo komisjon eesmärk on vaadata läbi ja kontrollida autoveoseaduse, rahvusvaheliste autoveo kokkulepete ja muude autoveo korraldust reguleerivate õigusaktide rikkumise juhtumeid ning teha ametkondadele ettepanekuid vajalike meetmete rakendamiseks.

Komisjoni kuuluvad MKMi, politsei- ja piirivalveameti, tööinspektsiooni, Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsiooni ja Autoettevõtete Liidu esindajad.

Mida õigusrikkumised autovedajatele kaasa toovad märtsis jõustunud uue Autoveoseaduse ja eelmise aasta lõpus kehtima hakanud Euroopa Liidu määruse järgi, kuuleb Äripäeva korraldatavas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi teede- ja raudteeosakonna juhtivspetsialisti Eda Rembeli loengus 25. mail. Täpsemalt saab lugeda SIIT.

Osale arutelus

  • Admin Admin

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Logistikauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Tööriistad

=
=
=
=
Transpordiliik:
Kui kaup on pakitud alustele, täitke ära aluste lahtrid. Kui kaup ei ole pakitud alustele, täitke ära kauba kirjelduse lahtrid.
Mahukaalu arvutamisel on võetud aluseks:
Autotranspordis 1 m³ = 333 kg.
Lennutranspordis 1 m³ = 167 kg.
Mahukaal: kg
Maht:

NASDAQ OMX Tallinna, Riia ja Vilniuse börsiinfo 15 minutilise viivitusega.

Valuuta Tähis Kurss +/- %
Austraalia dollar AUD 1,57 0
Brasiilia reaal BRL 4,43 0
Bulgaaria leev BGN 1,96 0
Filipiinide peeso PHP 59,97 0
Hiina jüaan CNY 7,81 0
Hongkongi dollar HKD 8,83 0
Horvaatia kuna HRK 7,39 0
Iisraeli seekel ILS 4,26 0
India ruupia INR 81,30 0
Indoneesia ruupia IDR 16484,15 0
Islandi kroon ISK 139,23 0
Jaapani jeen JPY 128,18 0
Kanada dollar CAD 1,51 0
LAV rand ZAR 16,27 0
Lõuna-Korea vonn KRW 1279,84 0
Malaysia ringgit MYR 4,73 0
Mehhiko peeso MXN 22,87 0
Norra kroon NOK 9,74 0
Poola slott PLN 4,29 0
Rootsi kroon SEK 10,24 0
Rumeenia leu RON 4,65 0
Singapuri dollar SGD 1,56 0
Suurbritannia nael GBP 0,90 0
Šveitsi frank CHF 1,13 0
Taani kroon DKK 7,47 0
Tai baht THB 37,11 0
Tšehhi kroon CZK 25,76 0
Türgi liir TRY 6,06 0
Ukraina grivna UAH 31,54 0
Ungari forint HUF 323,40 0
USA dollar USD 1,13 -0.0088441
Uus-Meremaa dollar NZD 1,66 0
Valgevene rubla BYN 2,39 0
Vene rubla RUB 75,48 0

Valdkonna töökuulutused