Autor: Tanel Raig • 11. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kokkuvõte 11. aprilli logistikauudistest

Kokkuvõte logistika olulistest uudistest lehekülgedelt aripaev.ee, bestsales.ee, best-marketing.com, ehitusuudised.ee, raamatupidaja.ee, sekretar.ee, toostusuudised.ee ja logistikauudised.ee.

Läti raudteejuht pakub Rail Baltica päästmiseks maanteevedude keelustamist. Logistikaseminaril arutleti, mida teha kui Rail Baltica trassil ei täitu oodatud kaubaveomahud. Läti Raudtee president Ugis Magonis ütles, et lihtsaim on kaubavedu maanteel keelata ning kõik kaubad suunata sunniviisiliselt raudteele. Kuigi Rail Baltica tasuvusuuringus on prognoositud raudteetrassile kaubamahtusid, mis muudavad raudtee rajamise tasuvaks, on raudteejuhid skeptilised, et nii suured kaubamahud Rail Baltica trassil hakkavad liikuma. Eesti Raudtee juhatuse esimehe Kaido Simmermanni sõnul pole Rail Balticu projekt ilma kaubaveota elujõuline, sest 4000 reisijat päevas ei ole realistlik. „Meil oleks vaja 7-8 rongi päevas, mis liiguks kaubaga edasi tagasi. See oleks minimaalne liiklus, mida oleks vaja, et kulusid katta,“ tõdes ta. LOE EDASI SIIT.

Kaubaimport kasvuteel. Tänavu veebruaris kasvas kaupade import Eestisse 25% võrreldes eelmise aasta veebruariga. Meie suurimad impordipartnerid on Soome ja Saksamaa. Statistikaameti teatel imporditi kaupu 1,11 miljardi euro eest. Impordi kasvu mõjutas enam kütuste ning transpordivahendite sisseveo suurenemine. Veebruaris kasvas eksport Eestist jooksevhindades 16% ning kaupu eksporditi Eestist jooksevhindades 0,97 miljardi euro väärtuses. LOE EDASI SIIT.

Kunda sadama kaubamahud aasta alguses languses. Kunda sadama kaubamahud on tänavu esimese kolme kuuga vähenenud võrreldes eelmise aasta sama ajaga 10,1%. Kolme kuuga on Kunda sadamat läbinud 384,1 tuhat tonni kaupa. Aasta tagasi olid sadama kaubamahud 427,3 tuhat tonni. Suurim tagasilöök oli kaubamahtudes veebruaris. LOE EDASI SIIT.

Teekatete märgistustöid alustatakse maikuus. Tallinna tänavate märgistustöödega alustatakse siis, kui teekatetele on tehtud vajalikud parandused ja ööpäevane keskmine temperatuur on vähemalt +10, mis meie kliimas juhtub tavaliselt maikuus, teatab Raepress. LOE EDASI SIIT.

SmartPOST ühendas Eesti ja Soome pakiautomaadid ühte võrku. Alates tänasest on võimalik pakiautomaadi teenuseid kasutada ka pakkide saatmisel Eesti ja Soome vahel. SmartPOSTI era- ja äriklientidel on tänasest võimalik pakke saata 50 Soome ja 52 Eesti pakiautomaadi vahel. Lisaks on võimalik Eesti automaatidest pakke läkitada kõikidesse Soome postkontoritesse, mida on kokku 1050. Uus teenus pakub ettevõtte sõnul suurt huvi äriklientidele, kellest suure osa moodustavad rahvusvahelised e-kaupmehed. LOE EDASI SIIT.

FOTOD: kas Olerex jälgib kaameraga Statoili hindu? Tallinnas Laagna teel asuva Olerexi tankla turvakaamera on suunatud paarisaja meetri kaugusel paekaldal asuva Statoili hinnatabloole. VAATA PILTE SIIT.

Finnair koondab 280 töötajat. Finnair koondab 280 töötajat seoses kavaga anda lennukite hooldus ja mootorite remont Šveitis firmale Swiss SR Technics, teatas firma täna pressiteate vahendusel. LOE EDASI SIIT.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077