Autor: Tanel Raig • 10. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Neivelt kutsuks 1000 venelast Eestisse logistikat õppima

Indrek Neivelt soovitas Tallinna Tehnikaülikooli logistikainstituudi avamisel peetud kõnes tuua siia logistikat õppima tudengeid Venemaalt.

„Ma ei tea, kui palju te tudengeid vastu võtate, aga mina võtaks kohe esimesel aastal alustuseks vähemalt 100 tudengit Venemaalt. Võib-olla ka 1000,“ ütles Neivelt välja oma mõtte instituudi avamisel. Tema sõnul tuleb mõelda, kui palju kasulikke sidemeid siin õppinud inimesed 10-20 aasta pärast annavad. „See oleks üks väga väärt investeering,“ leidis ta.

Neivelt kirjeldas ka Venemaa potentsiaali logistikapartnerina. Eesti idanaabri eksport on suurusjärgus 500 miljardit dollarit aastas ja import kuni 320 miljardit dollarit. Kui Euroopa riikide kohta oleme harjunud lehtedest lugema võlaprobleemidest, siis Venemaal on Neivelti kinnitusel 500 miljardit dollarit reserve, riigivõlga ei ole ja majandus kasvab. Neivelt toob ka näite, et Tallinnast 350 km eemal on Peterburi ning logistikale mõeldes on seal juba täna neli suurt autotehast ning on tulemas lisa. „Rääkides saksa inseneridega, siis iga saksa inseneri unistus on midagi autotööstusele müüa, sest seal on kõige suuremad mahud taga,“ rääkis Neivelt.

Lõpetuseks tõi Neivelt näite, et põllumajanduses on meil olemas ministeerium ja ülikool, kuid logistikainstituudi avame alles praegu. Samas on põllumajanduse osa SKTs ainult 2%. „Aga noh, maarahavs oleme me kogu aeg olnud, midagi ei ole teha,“ nentis ta, lisades, et ta ei taha midagi halvasti öelda põllumajanduse kohta, kuid juhib tähelepanu, et prioriteedid peaksid olema teises kohas, kui tahame paremini elada.

Indrek Neivelti kõnet TTÜ logistikainstituudi avamisel saab kuulata SIIT.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077