Autor: Tanel Raig • 3. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kokkuvõte 3. aprilli logistikauudistest

Kokkuvõte logistika olulistest uudistest lehekülgedelt aripaev.ee, bestsales.ee, best-marketing.com, ehitusuudised.ee, raamatupidaja.ee, sekretar.ee, toostusuudised.ee ja logistikauudised.ee.

Tallinna Sadam annab riigile rekordilise dividenditulu. ASi Tallinna Sadam nõukogu kinnitas täna toimunud koosolekul möödunud aasta majandustulemused, mille järgi tasub ettevõte riigile läbi aegade rekordilise dividenditulu. Koos dividendi tulumaksuga maskab Tallinna Sadam 57 miljonit eurot. LOE EDASI SIIT.

Konteinereid Muuga sadamas jälle rekordhulk. Muuga CT käitles märtsis käesoleva aasta rekordkoguse konteinereid – 20 317 TEUd. Eelmine konteinervedude rekord oli veebruaris. Uus rekord on mahult 23% enam kui möödunud aasta märtsis käideldud kaubakogus. Käesoleva aasta kolme kuuga kokku käideldi 56 545 TEUd, mis on 28% enam kui möödunud aasta samal perioodil. LOE EDASI SIIT.

Ministeerium kuulutas välja sõidukite suurhanke. Põllumajandusministeerium kuulutas eelmisel nädalal välja sõidukihanke, millega liisitakse 70 sõidukit ja väikebussi. Sõidukid hangitakse nii ministeeriumile kui ka allasutustele. Hanke maksumus ulatub hinnanguliselt üle 730 000 euro. Kokku ostetakse 61 luukpäraga sõiduautot, 5 maasturit ja üks suurem maastur, üks seitsmekohaline mahtuniversaal, üks väikekaubik ja üks buss. LOE EDASI SIIT.

Kuressaare lennuliini soovivad Estonian Air ja Avies. Saare maavalitsuse riigihankele vedaja leidmiseks Tallinna-Kuressaare lennuliinile kandideerivad senine operaator Estonian Air ja lennufirma Avies. LOE EDASI SIIT.

Estonian Air: me ei ole Taani politsei uurimise all. Taani meediast Eestisse levinud uudised Estonian Airile tehtud kindlustusfondi ettekirjutuse ja politseiuurimise alla sattumise kohta ei vasta lennufirma kinnitusel tõele. Estonian Airil on kehtiv tähtajaline pangagarantii, Taani fond nõuab aga tähtajatut garantiid. Tegemist on olukorraga, kus kahe riigi finantsnõudmised ei klapi omavahel, segitas Estonian Airi esindaja. LOE EDASI SIIT.

Üleilmastumise ime Tallinna lennujaamas. ES-AED ei ole hispaania aiandusprodukt, vaid Soome firmale kuuluva ja Eesti firma renditud Brasiilia lennuki registrinumber. Eile maandus Tallinna lennujaamas neljas Embraer 170, mida Estonian Air rendib. Lisaks rendib lennufirma veel nelja Embraer 190. LOE EDASI SIIT.

Siim Kallas: Rail Baltica tuleb vaatamata vastuseisule. Euroopa Komisjoni transpordivolinik Siim Kallas kinnitas, et vaatamata vastuseisule Rail Baltica raudteele on raudteeliini rajamise protsess pöördumatu, kuna ehituseks on olemas raha ja projektis osalevate riikide poliitiline huvi. Siim Kallas tunnistas eile Eesti Logistika ja Ekspedeerimise Assotsiatsiooni aastakoosolekul esinedes, et kahtlemata on olemas vastuseis Rail Baltica raudteele. „Inimesed, kes tahavad, et kõik ühendusteed Euroopast lähevad ainult Moskvasse, töötavad väga intensiivselt Rail Baltica vastu,“ rääkis Kallas. Kuid kõik projektiga seotud riikide poliitilised juhid on Rail Baltica poolt, kinnitas Kallas. LOE EDASI SIIT.

Teeaugud kui kevadekuulutaja. Eestis on kompetentsi, mõistuse ja praktika puudus, võttis professor Priit Vilba kokku, miks on meie tänavad nii halvas seisus. Tallinna Tehnikakõrgkooli ehitusteaduskonna professor Vilba sõnul on kehva seisu jäetud teed ja tänavad laenu võtmine lastelastelastelt, kellel tuleb need kunagi korda teha. Vilba arvates tuleks hinnata, kui palju Eesti tänavate ülalpidamine, hooldamine maksab, ning ehitada üles maksusüsteem, sest midagi ei saa ilma rahata. "Meil on see raha olemas. See on viidud sealt ära teistesse sektoritesse," selgitas Vilba. LOE EDASI SIIT.

Balti riikides usuvad logistika perspektiivi enim lätlased. KPMG uuringu järgi usuvad Balti riikides kõige enam transpordi ja logistikasektori kasvu Läti äriliidrid. 25% Läti äriliidritest arvavad, et suurimaks panustajaks SKP kasvus saab tööstus. Lätis on teistest Balti riikidest suurem usk transpordi ja logistiksektorisse. Majandusharu suurde panusesse usuvad 25% Läti äriliidritest (Eestis ja Leedus vastavalt 8% ja 7%). LOE EDASI SIIT.

Venemaal alla kukkunud lennuk sõitis varem Tallinn-Helsingi liinil. Venemaal Siberis eile alla kukkunud UTairi reisilennuk ATR-72 kuulus varem Aero Airlinesile ning sõitis ka Tallinn-Helsingi liinil. Finnair ostis Prantsuse-Itaalia ühisfirmas ATR 1992. aastal toodetud lennuki 1998. aastal Taivani lennufirmalt Transasia Airways. 2003 anti lennuk üle Finnairi Eesti tütarfirmale Aero Airlines, kes kasutas seda ka Tallinn-Helsingi liinil. Aastail 2005–07 oli õnnetusse sattunud lennuk ka Eesti registris. LOE EDASI SIIT.

Puhkusehooajaks – vaata bensiini hindu ELi riikides. LOE EDASI SIIT.

Nutikas gaasipedaal annab juhile koputusega märku. Saksa autotootja Daimler testib tarka gaasipedaali, mis annab juhile mõista, kui palju on vaja kiirendades pedaalile vajutada ning millal on mõistlik jalg gaasipedaalilt koristada. Kui auto elektroonika arvates on vaja jalg gaasipedaalilt ära võtta, nii et auto veereks vabalt, annab pedaal sellest märku õrnalt talla vastu kaks korda koputades, kirjutas portaal auto24.ee. Kui juht jala seepeale pedaalilt võtab, veereb auto edasi tühikäigul, säästes nii kütust. Veel on nutikas gaasipedaal võimeline juhile ette ütlema, kui palju tuleb konkreetses situatsioonis kiirendamiseks gaasipedaali vajutada. LOE EDASI SIIT.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077