Autor: Tanel Raig • 2. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kokkuvõte 2. aprilli logistikauudistest

Kokkuvõte logistika olulistest uudistest lehekülgedelt aripaev.ee, bestsales.ee, best-marketing.com, ehitusuudised.ee, raamatupidaja.ee, sekretar.ee, toostusuudised.ee ja logistikauudised.ee.

Maanteeamet otsib uut, laitmatu mainega juhti. Täna kuulutas Riigisekretär Heiki Loot välja avaliku konkursi Maanteeameti peadirektori ametikohale. Ametikoha põhiülesannetena on töökuulutuses loetletud ameti töö juhtimine, ameti eelarve täpne ja otstarbekas täitmine ning riigivara sihipärase kasutamise tagamine. LOE EDASI SIIT.

Maanteeamet sõlmis riigifirma AS Eesti Teedega viie aasta teehooldelepingu. 2011. aastal viie riigile kuuluva ettevõtte ühinemise teel moodustatud AS Eesti Teed sõlmis Maanteeametiga viieaastase teehooldelepingu viies maakonnas. Lepingu esimese aasta maksumus 23,9 miljonit eurot. Maanteeameti peadirektori asetäitja Andri Tõnsteini sõnul näitab aeg, kuidas AS Eesti Teed lepingu täitmisega hakkama saab, kuid potentsiaali arenguks nii spetsialistide kui tehnika näol on neil piisavalt. „Kuna uutes lepingutes rakendatakse ka uusi seisundinõudeid, siis paraneb kindlasti väiksemate teede talvine seisukord,“ ütles ASi Eesti Teed juhatuse esimees Olari Karlson Saare, Pärnu, Lääne-Viru, Tartu ja Võru maakonna riigimaanteede hooldamiseks sõlmitud lepinguid kommenteerides. LOE EDASI SIIT.

Estonian Air Taani politsei uurimise all. Taani reisikindlustusfond on andnud Estonian Airi politseiuurimise alla, kuna ettevõttel ei ole reisikindlustusfondi garantiid. Lahendus peaks tulema järgmisel nädalal. Taani reisikindlustusfond on teatanud politseile, et reisibüroo Truva Travel ja Anadolu Travel tõenäoliselt ei oma reisikindlustusfondi garantiid, kirjutab epn.dk. Lisaks nimetatutele ei ole garantiid ka Estonian Airil. LOE EDASI SIIT.

Äriliidrid pooldavad Rail Balticut ja Tallinn-Tartu tee laiendamist. KPMG majandustrendide uuringu kohaselt eelistab transporditaristu arendamisel 38 protsenti küsitletud Eesti ettevõtjatest raudteeprojekti Rail Baltic ning 36 protsenti Tallinn-Tartu maantee neljarealiseks ehitamist. KPMG teatel pidas transpordiküsimusele vastanutest 11 protsenti heaks mõtteks Tallinna ja Helsingi vahele tunneli rajamist, samas kui Tallinn–Tartu kiirraudtee ning Saaremaa püsiühendus leidsid vastavalt viie ja ühe protsendi vastajate poolehoiu. „Lisaks etteantud variantidele nimetati ka teisi ideid. Näiteks pakkusid ettevõtjad Eesti peamiste maanteede muutmist kolmerealiseks, kus on möödasõidu piirkonnad, samuti peeti tähtsaks paremaid lennuühendusi, uue silla rajamist üle Narva jõe, kiirraudtee- ning -maanteeühendust Peterburiga ja teisi ettevõtmisi,“ kommenteeris KPMG Baltics OÜ juhatuse esimees Andris Jegers. LOE EDASI SIIT.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077