Autor: Tanel Raig • 27. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kokkuvõte 27. märtsi logistikauudistest

Kokkuvõte logistika olulistest uudistest lehekülgedelt aripaev.ee, bestsales.ee, best-marketing.com, ehitusuudised.ee, raamatupidaja.ee, sekretar.ee, toostusuudised.ee ja logistikauudised.ee.

Taskila: Estonian Air jääb iseseisvaks lennufirmaks. Estonian Air jääb iseseisvaks lennufirmaks vähemalt kolmeks aastaks, ütles täna Helsingis lennufirma juht Tero Taskila. Siht on saada regionaalseks lennufirmaks, kasutades väiksemaid Embraer tüüpi lennukeid, vahendas agentuur Bloomberg. Estonian Airile on tehtud pakkumisi suurte lennundusallianssidega liitumiseks, kuid firma eelistab esialgu järgida oma 2014. aastani paika pandud strateegiat, ütles Taskila. LOE EDASI SIIT.

Nordecon võitis 14,7 miljoni eurose lepingu Tartu ümbersõidu ehitamiseks. Nordecon AS ja Maanteeamet sõlmisid ehituse töövõtulepingu Tartu läänepoolse ümbersõidu neljanda ehitusala ehitustööde tegemiseks. Tööde lepinguline maksumus ettenägematute tööde reservita on 14,68 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Ehitustööd algavad eelduslikult 2012. aasta kevadel ning tööde kestuseks on lepingus määratletud alustuskuupäevast sõltuvalt 21 kuud, teatas ehitusfirma Tallinna börsile. Tööde käigus rajatakse 2+2 sõidurajaga põhitee kogupikkusega ligikaudu 2 050 meetrit. Liiklussõlme rampide ja muude kõrvalteede pikkuseks on kokku ligikaudu 5 900 meetrit. LOE EDASI SIIT.

ABB lõi tehnoloogia elektriautode laadimiseks poole tunniga. ABB Grupp teatas, et toob turule elektrisõidukite kiirlaadija, mis laeb elektriauto aku täis 30–120 minutiga. Elektrisõidukite kiirlaadija Terra SC on alalisvoolulaadija, mida saab kasutada elektriautode kiireks laadimiseks äri- ja büroopiirkondades. Kui praegu saab elektrisõidukite akut laadida 30-80% ulatuses vöhem kui poole tunniga, siis uue laadijaga saab elektriauto aku täis 30-120 minutiga. LOE EDASI SIIT.

Hinnatõus Eesti tanklates Euroopa suurimaid. Economist reastas Euroopa ja osad maailma riigid tanklates müüdava bensiinihinna aastase kasvu järgi, mis on Eesti tarbijale kõike muud kui rõõmustav. Kuigi Eesti erinevalt Lätis ja Leedust tabelis puudub, on analüütik Kristjan Lepiku sõnul bensiini jaehind tõusnud aastaga Eestis 12%. Sellega asume auväärsel viiendal kohal koos Iirimaa ja USAga. Pliivaba bensiini jaehind on Eestis 1,94 USD/liiter, mis veidi väiksem kui Iirimaal (2,08) ja kaks korda suurem USAst (0,94). LOE EDASI SIIT.

Streik seiskab 400 Lufthansa lendu. Euroopa suuruselt teine lennufirma Lufthansa teatas, et pagasikäitlejate streigi tõttu Saksamaal tuleb lennufirmal täna tühistada ligi 400 lendu. LOE EDASI SIIT.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077