Autor: Tanel Raig • 21. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu otsustas sõlmida esimese hankelepingu idapoolse ringtee rajamiseks

Tartu linnavalitsus otsustas sõlmida Tartu idapoolse ringtee rajamiseks esimese hankelepingu maksumuses 18,42 miljonit eurot.

Tartu linnavalitsus otsustas eile sõlmida Tartu idapoolse ringtee 1. ehitusala, ehk Võru tänavast Tartu vanglani kulgeva osa projekteerimise ja ehitamise hankelepingu. "Oleme jõudnud nii kaugele, et on võimalik astuda järgmine oluline samm idaringtee realiseerimisel,“ edastas abilinnapea Raimond Tamm. „Lepingu sõlmimise järgselt asub töövõtja esimest ehitusala projekteerima ning kui kõik kenasti sujub, siis alustatakse ehitustegevusega juba sellel aastal,“ kinnitas Tamm.

Ta lisas, et kuna varasemalt on koostatud idaringtee eelprojekt, siis väga suuri üllatusi ei tohiks projekteerimisel esile kerkida.

Idapoolse ringtee 1. ehitusala projekteerimise ja ehitamise hankeleping sõlmitakse mahus 18 421 101 eurot ühispakkujatega Nordecon AS, Järva Teed AS ja AS EA Reng. Ringtee 1. ehitusala ulatub Võru ja Ringtee tänavate ristmikust kuni Tartu vanglaga piirneva alani.

Idaringtee 2. ehitusala hõlmava sarnase hankelepingu sõlmimine saab

toimuda pärast praegu läbiviidava järelevalvehanke tulemusteselgumist. Tartu linnavalitsuse 8. märtsil toimunud erakorralisel istungil tunnistati edukaks ringtee 2. ehitusala projekteerimiseks ja ehitamiseks pakkumus summas 27 391 836 eurot. Ühispakkumuse tegid AS TREF, Teede REV-2 AS, Lemminkäinen Eesti AS, AS K-Most, Toner-Projekt OÜ ning Ehituse ja Tarkvara Inseneribüroo OÜ. Ringtee 2. ehitusala ulatub Tartu vanglaga piirnevalt alalt kuni Lammi tee ristmikuni. Selle hankelepingu raames toimub ka Emajõe ületamiseks uue silla ehitamine.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077