Autor: Tanel Raig • 11. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Edelaraudteega sõitis 40 000 inimest varasemast rohkem

Edelaraudtee AS teenindas eelmisel aastal 40 000 reisijat rohkem kui varasemal aastal. Reisijate arv kasvas kõigil Edelaraudtee opereeritavatel liinidel.

Kokku teenindas raudteefirma eelmisel aastal 1,82 miljonit reisijat, mida on 2,3% võrra enam kui 2010. aastal. Kõige enam kasvas 2011. aastal Edelaraudtee reisijate arv Tartu-Koidula ning Tallinn-Valga liinil, kus ettevõte teenindas mullu kokku vastavalt 35 507 reisijat (kasv 13,3%) ning 152 760 reisijat (kasv 6,3%). 

Jaanuaris avatud Pulli peatus Pärnumaal teenindas aastas 2790 reisijat, mida on pea kaks korda rohkem kui endises Tammiste peatuses. Septembris pikendati senine Tartu-Orava liin Koidula peatuseni, mida läbis 457 reisijat.

Edelaraudtee peadirektori Kalvi Pukka sõnul võib kasvu põhjustena välja tuua mitmeid mõjureid. „Avasime kaks uut peatust, tõhustasime operatiivinfo edastamise süsteemi ning lõime klientidele paindlikumad maksevõimalused,“ rääkis Pukka.

Ettevõte tõi turule ID-kaardil põhineva püsikliendiprogrammi, millega liituja saab oma sõitude eest tasuda iga kuu lõpus elektrooniliselt saabuva arve alusel ning lisaks igakuiselt sõidusoodustust 5-20 protsenti.

Alanud aastaks prognoosib Pukka sõitjate arvu edasist kasvu. Tema kinnitusel võetakse 2012-2014 kasutusele uus rongipark ning jätkuvad taristu renoveerimistööd, mis lubavad edaspidi sõita üha suurematel kiirustel. Jaanuaris avatud Türi-Viljandi lõik võimaldab sel aastal saavutada sõidukiiruseks 120 km/h. „Usume, et kui teed on korras ja lüheneb sõiduaeg  ning uute rongide tulekuga kasvab ka sõidumugavus, siis on inimestel üha enam põhjust raudteetransporti eelistada,“ sõnas Pukka.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077