Autor: Jaana Pikalev • 23. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alexela Energia omandab poole Kiviõli Keemiatööstusest

Valdusettevõte Alexela Energia kavatseb osta 50 protsenti Kiviõli Keemiatööstuse osadest, tehing jõustub konkurentsiameti poolse nõusoleku saamise järel, teatasid ettevõtted. Poolte kokkuleppel on tehingu hind konfidentsiaalne.

Alexela Energia nõukogu esimehe Heiti Hääle sõnul on tegemist strateegilise ostuga. „Alexela ettevõtted on kaks aastakümmet olnud Eestis tegevad energiakandjate kaubanduses. Põlevkiviõli tootmine on üks väheseid kohalikul toorainel põhinevaid, kuid eksportturgudele suunatud tootmisvaldkondi Eestis. Usume, et suudame Alexela oskusteabe abil toetada Kiviõli Keemiatööstuse arengut rahvusvahelistel toormeturgudel ning abistada ettevõtet täiendavate investeeringute tegemisel suurendamaks tootmisvõimsusi. Nagu alati on Alexela  tegevustes kõrgel kohal keskkonnasäästu printsiibid ning sealgi tahaks oma praktikaid Kiviõlisse laiendada.“

Kiviõli Keemiatööstuse juhatuse esimehena jätkab Robert Karpelin, teiseks juhatuse liikmeks saab Alexela ettevõtete üks juhtidest Juhan Parmas. Ettevõtte nõukogu liikmeteks on kavas nimetada Raivo Tamm, vandeadvokaat Küllike Namm, Heiti Hääl ja Toomas Virro.

Kiviõli Keemiatööstuse ostu finantseerib ettevõte aktsionäride vahenditest, tehingut nõustasid Advokaadibüroo Borenius ja Advokaadibüroo Küllike Namm.

Kiviõli Keemiatööstuse senise nõukogu esimehe Toomas Tamme sõnul oli ettevõtte areng jõudnud staadiumi, kus vaja astuda samm lähemale suurtele müügiturgudele ning jagada vastutust eesseisvate investeeringute osas. Toomas Tamm rõhutas, et ettevõte jätkab tööd endisel viisil. Ettevõte juhtimine hakkab toimuma partnerite vahel konsensuslikul alusel.

Alexela Energiale kuuluvad osalused AS-is Alexela Oil ja AS-is Reola Gaas. Lisaks kavandavad Alexela Energia omanikeringi kuuluvad ettevõtjad Paldiskisse LNG terminali.

Kiviõli Keemiatööstus on Ida-Virumaa ettevõtjate Toomas ja Raivo Tamme omanduses olev põlevkivitööstusettevõte. Lisaks toodab ettevõte soojus- ja elektrienergiat. Ettevõtte 2010. aasta netokäive oli ligi 23,4 miljonit eurot (365,6 miljonit krooni) ning kasum ligi 7,1 miljonit eurot (110,5 miljonit krooni).

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077