Autor: Jaana Pikalev • 22. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post võttis vastu konservatiivse eelarve

Täna kinnitas Eesti Posti nõukogu ettevõtte 2012. aasta eelarve, mis ettevõte juhatuse esimehe Ahti Kallaste sõnul on konservatiivselt koostatud, sest majandusprognoosid ei ole optimistlikud.

Eesti Posti 2012. aasta eelarve kogumaht on 46 miljonit eurot.

Eesti Posti nõukogu esimees Meelis Atonen sõnas pärast nõukogu istungit: „Järgmise aasta eelarve tulud on prognoositud realistlikult. Eelarve koostamisel on arvestatud teguritega, mis mõjutavad eelseisvat aastat – tihe konkurents ning üldine majandusseis. Posti- ja logistikaettevõtte 2012. aasta investeeringute ja tegevuse planeerimisel on lähtutud jätkusuutlikust ja paindlikust mõtteviisist.“

Eesti Posti juhatuse esimees Ahti Kallaste selgitas, et järgnev aasta tuleb Eesti Posti jaoks jätkuvalt pingeline. „Eelarve koostasime võimalikult konservatiivse, sest majandusprognoosid ei ole 2012. aastaks optimistlikud. Lisaks üldisele majandussituatsioonile peab ettevõte arvestama ka võimaliku palgasurve ja hinnatõusudega, mis ettevõtte kulude struktuuri arvestades mõjutavad oluliselt ettevõtte majandustulemust. Tegu on küll minu viimase eelarvega Eesti Postis, kuid oluline on ka edaspidiseks säilitada konservatiivne joon, mis on edu toonud viimastel aastatel, kus ettevõte suutis olenemata raskest majandusolukorrast teenida väikest kasumit, “ lisas Kallaste.

Lähiaastatel panustab Eesti Post uutesse lahendustesse, investeeritakse logistika- ja infologistikavaldkonda, et tagada ettevõtte kasv ning püstitatud eesmärkide täitmine. 2011. aastal oli eelarve kogumaht 45 miljonit eurot, millest investeeringute maht oli 2,2 miljonit eurot, 2012. aastal on planeeritud investeerida 4,6  miljonit eurot.

Ettevõtte 2012. aasta eesmärgiks on jõuda majandustegevuse tulemusena 115 000 euroga kasumisse.

Ettevõtte kinnisvaraga seonduvad teemad on nõukogu otsustuspädevuses. Eesti Posti nõukokku kuuluvad Meelis Atonen (nõukogu esimees), Tauno Tuula, Toomas Leito, Vello Väinsalu, Mart Maastik, Olle Koop ja Mario Lambing.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077