Autor: Jaana Pikalev • 12. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti sportlikum firma on neljandat aastat järjest posti-ja logistikafirma

Eile toimunud hooaja lõpuüritusel kuulutas Eesti Firmaspordi Liit välja Eesti sportlikema ettevõtte, milleks sai juba neljandat aastat järjest Eesti Post. Teisele poodiumikohale astusid samuti mitmendat korda Sampo panga sportlikud töötajad ning kolmanda koha karika haaras esmakordselt Tallinna Lennujaam.

9.-11. detsembril toimus Tartus suur pallimängude nädalavahetus “Kuldpall 2011”, mis oli Firmaspordi Liidu kalendris ühtlasi debüütturniir kui ka 2011. aasta hooaega lõpetav üritus. Kokku neljas Tartu pallisaalis mängiti võrkpalli, korvpalli, saalihokit, tennist, sulgpalli ning lauatennist. Eesti Sportlikem Ettevõte 2011 sarja arvestusse läksid kõik nimetatud alad ja individuaalalade tulemused lisati ka Eesti Parim Rahvasportlane 2011  arvestusse.

Kui parimate rahvasportlaste tabelisse tõid hooaja viimase turniiri punktid mitmeid kohamuutusi, siis Eesti sportlikem ettevõte oli sisuliselt teada juba enne pallimängude nädalavahetust. Eesti Posti töötajad olid kogu aasta jooksul nii innukalt sporti teinud ja firmaspordi võistlustel kaasa löönud, et aasta lõpuks oli nende esikoht kindlustatud. Eesti Posti Spordiklubi eestvedaja Indrek Raigi võttis tiitlivõidu kokku lühidalt: “Eesti Sportlikema Ettevõtte karikas kuulub sportlikele töötajatele.”

Raigi sõnu kinnitab Eesti parimate rahvasportlaste 2011. aasta edetabel, mis näitab, et Eesti Posti töötajad saavutasid nii naiste kui ka veterannaiste klassis kaksikvõidu. Anneli Undrest napsas kolleegi Mari Allese ees esikoha ning veteranklassis võitis tihedas konkurentsis Pärja Soom Inge Eiti. Kui kaks esimest kohta kuulusid Eesti Posti naistele, siis kolmandad kohad vallutasid Posti mehed. Kristjan Noormetsale ulatati kätte parima meesrahvasportlase kolmanda koha karikas ning veteranklassis sai sama koha karika enda valdustesse Argo Servet.

Indrek Raig näeb ettevõtte sportlikus aupaistes suurt rolli Eesti Posti juhtkonnal, kes toetab töötajate aktiivset sporditegemist: “Jätkusuutlik sportimise toetamine tagab töötajate jätkusuutliku sporditegevuse. See on otsene žest, mis näitab, et ettevõte hoolib oma töötajate kalleimast varast – tervisest. Soomes tehtud uuringu tulemused näitavad, et iga sporti investeeritud euro toob ettevõttele tagasi seitse eurot, haigusrahade arvelt. On vaid rõõm töötada sellises ettevõttes, kus on Eestis uuringutetagi mõistetud töötajate sporditoetuse tähtsust.”

Eesti Firmaspordi Liidu tegevjuht Marti Soosaar avas Eesti Sportlikema Ettevõtte sarja olemust: “Sportlikemate ettevõtete tulemuste kokkulöömisel arvestatakse lisaks kohapunktidele ka töötajate sportlikku aktiivsust. Niimoodi propageeritakse “tähtis on osavõtt” mentaliteeti ja innustatakse töötajaid end liigutama, sest firmaspordis on võistlustulemustest veelgi tähtsam üheskoos sportimine, mis tugevdab meeskonnatöö vaimsust.”

Eesti Parima Rahvasportlase sarjas võistsid Eesti Posti töötajate ees esikohad Andrus Sammelselg (Sampo pank) meeste ja Sulev Lokk (Ekspress Hotline) meesveterandide klassist. Sammelselg seljatas Vaiko Eggerti Tallinna Lennujaamast ning Lokkile järgnes Savekate töötaja Vahur Paal. Naistest saavutasid kolmanda koha Rita Kivi Nordea pangast ning veteranklassis Marika Kotka Sampo pangast.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077