9. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Postifirmade koondumine: Ekspress Grupil oli varuplaan taskus

Konkurentsiamet keelas kahe postifirma Eesti Posti jaExpress Posti ühinemise, ameti lõplikust otsusest võib lugeda, et Express Posti omanik Ekspress Grupp AS mõtles juba ette sellele, kui koondumise järel ei lähe kõik planeeritult, luuakse hoopis uus ettevõte, kirjutas Logistika kuukiri.

Konkurentsiamet ei avalikustanud tükk aega lõplikku otsust postifirmade koondumise keelamise põhjuste kohta. Kuid hiljem avalikuks tulnud otsusest võib leida huvitavaid seisukohti osapooltelt endilt. Ehkki kaks firmat rõhutasid väga, kui efektiivsemaks ning kulusäästlikumaks muutuks kahe firma sünergia, kirjutab AS Ekspress Grupp oma argumentides järgmist: “Üheks müügitingimuseks saab kindlasti olema varajase kojukande teenuse jätkumine. Kinnitame oma valmisolekut sõlmida pikaajalised lepingud nii mahu kui ka hinnakokkuleppes, tagamaks antud teenuse jätkuvuse olemasolevatel tingimustel ka pärast Express

Posti võõrandamist Eesti Postile.

Juhul kui Eesti Post peaks avatud hinnakokkulepet rikkuma, saavad ASi Express Post tänased omanikud alati moodustada uue kojukande teenuse.”

Viimasega ütleb ettevõte selgelt, et juhul kui neid Eesti Posti hinnakujunduse põhimõtted ei rahulda, on neil endiselt võimalik turule siseneda uue ettevõttega.

Samuti võib aruandest välja lugeda, et Express Post on turul tugev Eesti Posti hinnasurvestaja. Näiteks kirjutab teabenõudes üks ettevõtja: “Oleme võtnud hinnapakkumisi mõlemast firmast. See on loonud väga hea hindade võrreldavuse ja andnud olulised argumendid hinnaläbirääkimiste pidamiseks Eesti Postiga, kuivõrd Express Posti hinnapakkumised on olnud odavamad.” Viimasest võib järeldada, et Eesti Post on suutnud kvaliteeti pakkuda, kuid Express Post on seal kõrval turgu hõivanud madalamate hindadega.

Pikemalt saad lugeda koondumistkeelavast raportist Logistikauudistest.

Autor: Reesi Unt

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077