Autor: Jaana Pikalev • 2. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata firmasid, kes andsid sel aastal alla pankrotiga

Käesoleval aastal on transpordi- ja logistikasektoris pankrotistunud 6 ettevõtet. Logistikauudised toob väikse ülevaate, mis firmadega oli tegemist.

1. Veldt-Driel OÜ (endise ärinimega Aatomik-Transport) Tänavu mai lõpus kuulutas Tartu maakohus välja transpordifirma Veld-Drieli pankroti. Ettevõte oli asutatud 1996. aasta oktoobris ning aktiivse majandustegevusega alustas veebruarist 1997. Ettevõtte tegeles rahvusvaheliste kaubavedudega ja samuti kaubavedude vahendamisega. Ettevõttel oli enne tegevuse lõpetamist keskmiselt 35 töötajat. Firma omanikud ja juhatuse liikmed olid Andres Sallo, Kalev Koort ja Veronika Rebane. Ettevõtte majandusttulemustest on viimaseid märke registris 2008. aastal ( vaata graafikul 1)

2. Enntrans AS   2. märtsil käesoleval aastal kuulutas Pärnu Maakohus välja Enntransi pankroti. Hiiumaa ettevõte, mis alustas tegevust juulis 1995. aastal. Põhitegevuseks olid rahvusvahelised kaubaveod. Viimati 2009. aastal teostas firma vedusid Skandinaavia, Ida- ja Lääne Euroopa maades. Ettevõtte põhiliseks koostööpartneriteks olid Eestis KMV AS ja Soomes T. Lehtinen KY, Auramaa OY. Ettevõttes oli tööl 2009. aastal 8 inimest. Samuti on viimased finantsandmed registris ettevõttelt 2009. aastast. Ettevõtte 100% omanik oli Enn Remmelg. (vt graafik 2)

3. Flydirect.ee OÜ Tänavu veebruaris kuulutati välja firma panrot. Ettevõte, mis asutati 2008. aasta augustis ning põhikirjajärgseks tegevusalaks sõitjate õhutransport. Paraku ei ole registris ettevõtte majandustegevusest ühtegi aruannet. Ettevõte kuulus 99,25% osalusega Norra firmadele Invex Group AS ja 0,75% osalusega Saltines Eiendomsutkling ASile.  

4. GSG Cargo AS Harju Maakohus kuulutas välja tänavu veebruaris ettevõtte pankroti. 1997. aastal asutatud ettevõte tegeles auto- ja meretranspordi ekspedeerimisega. Majandusaruande kohaselt vahendas ettevõtte kaupu väljaspool eestit nii, et kaubavahetuse käigus kaup Eesti territooriumile ei sattunud. Vahendusoperatsioonid toimusid Venemaa territooriumil. Ettevõttes töötas viimati 2009. aastal üks ainuke inimene. Firma omanik 100% oli Ranno Sark. (vt graafik 3)

5. Nextgate OÜ Käesoleva aasta jaanuaris kuulutas Viru Maakohus välja logistika ja laondusega tegeleva ettevõte Nextgate pankroti. Ettevõte oli asutati 2002. aastal. Ettevõtte põhikirjajärgne tegevus oli tollimaakleri teenuste osutamine. Firmas töötas viimati 4 inimest. Ettevõtel oli neli võrdset omanikku - Sergei Aljošin, Galina Aljošin, Juri Asson ja Igor Medvedev. (vt graafik 4)

6. Citylogistics OÜ Käesoleva aasta jaanuaris kuulutas Tartu Maakohus välja Viljandis tegutseva ettevõtte pankroti. Ettevõttest on tegevusmärke äriregistris 2005. aasta majandusaruande näol, mille kohaselt tegeles ettevõte toona logistikateenuste  pakkumisega ja kaupade hoiustamisega, samuti ka riigisisese jaotusvedude ja rahvusvaheliste kaubavedudega. Samuti pakuti kiirkullerteenuseid. Firmas töötas viimati 16 inimest. Firma kuulus 100% OÜle Dalton Group OÜ, mille omanik on Evald Pärni ja Kaupo Kuhlap. (vt graafik 5)

 

Allikas: Äripäev Agent
Foto: Logistikauudised.ee
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077