Autor: Kadrin Karner • 29. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kallaste suundub postifirmast meditsiini

Eesti Posti juhatuse liikme koha tuleva aasta veebruaris jättev Ahti Kallaste suundub tööle meditsiinisektoris tegutsevasse perefirmasse, mis on Kallastel abikaasa Riinaga kahepeale.

Loe intervjuud Ahti Kallastega:

Kuidas sündis otsus Eesti Postist lahkuda? Tegelikult olen selle otsuse üle mõelnud juba pikemat aega. Ma ei tee ühtegi otsust esimese emotsiooni baasilt ja ülepeakaela. Tegelikult on meil pereettevõte, mis toimib ja väga palju minu isiklikku ressurssi ja vaba aega on sinna läinud. Mul ei ole mõtet tegeleda enesepettusega, et jõuan lõpmatuseni tegeleda mõlemaga sellisel viisil. Mingil hetkel tuleb teha enda jaoks otsused.

Millega Teie perefirma tegeleb?Meditsiiniga. Rehabilitatsioon ja tervishoid on firma ampluaa. Omal ajal sai otsus tehtud perena, sest abikaasa on arst. Tänaseks on asi kasvanud suuremaks.

Milline saab olema Teie roll ettevõttes?Arvan, et jagame abikaasaga asjad ära, kuna ka temal on praegu liiga palju asju korraga käes.

Kas otsus jätta töö Eesti Postis oli raske?Raske öelda. Olen elus võtnud takti, et viie, kuue aasta tagant tuleb teha muudatusi. Eesti Postis saab mul detsembri alguses täis viis aastat ja tegin endale kohe (Eesti Posti tööle asudes –toim.) selgeks, et viie aasta pärast tuleb teha muudatus. Viis aastat töötasin ka Riigikassas ja Tallinna linnas ja nüüd viis aastat Eesti Postis. 

Detsembris kuulutatakse välja konkurss Eesti Posti juhatuse liikme kohale. Milline inimene või milliste omadustega inimene sobiks Eesti Posti juhatuse liikmeks? Ma arvan, et ta peaks jätkama seda järjepidevust, mida Eesti Postis on tänaseks saavutatud ja neid projekte, mis on tehtud ja tegemisel. Eesti Posti taga on 2000 inimest, kelle eest tuleb hoolt kanda. Samal ajal ei ennusta keegi tulevasteks perioodideks midagi kerget.

Mis Te arvate, kas konkurss juhatuse liikme kohale tuleb karm ja kandidaate saab olema palju?Ma usun, et kindlasti saab palju huvilisi olema, aga ma loodan, et seal huviliste seas on ka piisavalt väärikaid kandidaate.

Oskate ehk täna nimetada kedagi, kes võiks sobida Eesti Posti juhatuse liikmeks? Ei tahaks hakata nimetama, sest siis on kohe spekulatsioonid lahti.

Adeli Eesti OÜ

Ahti Kallaste uus töökoht on Adeli Eesti OÜ, mille võrdsed omanikud on abikaasad Ahti ja Riina Kallaste. Ettevõtte 2010. aasta majandusaasta aruande kohaselt tegeletakse rehabilitatsiooni- ja meditsiiniteenuste pakkumisega eelkõige puudega inimestele. Adeli Eestil on haldusleping Sotsiaalkindlustusametiga rehabilitatsiooniteenuse osutamiseks ja leping Haigekassaga raviteenuste osutamiseks. Aruande kohaselt kasvas 2010. aastal oluliselt uue teenusena invatarvikute müük ja kohandumine.

Ettevõtte töötajate arv oli aruandlusperioodil 32, põhikoosseisu moodustasid 21 töötajat.

Adeli Eesti käive oli eelmisel aastal 6,4 mln krooni (2009. aastal 7,3 mln krooni) ning kahjum 31 829 krooni (2009. aastal oli kahjum 268 531 krooni)

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077