Autor: Logistikauudised.ee • 9. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sillamäe Truck Stop avas lõpuks väravad

Sillamäe sadama külje all asuv veokite parkla, mida septembri esimestel päevadel pidulikult tutvustati, on oktoobri keskpaigast alates valmis veokite vastuvõtmiseks ja teenindamiseks.

Parkla töölehakkamisega muutus Narvas ka piiriületuskord veokitele. Oktoobri viimasel nädalal hakkasid kehtima muudatused piiriületuse järjekorras neile veokitele, mis ületavad maanteepiiripunkti Narvas.

Ehkki enne sedatekitasid siseministeeriumi nõuded Narva veofirmadele meelehärmi, sundides neidki Vene piiriületamiseks oma jäjrekorra ootamiseks sõitma Narvast Sillamäele, paistab, et oma pöördumisega ministeeriumisse suudeti absurdne olukord ära hoida. 25. oktoobrist kehtestatud korra järgi on enne Eesti-Vene piiri ületust veokid kohustatud läbima Sillamäe ooteala ehk Sillamäe Truck Stopi ja tegistreerima seal piiriületuse aja.

Erisus on tehtud aga Narva vedajatele. Veokid, mis alustavad teekonda Narvast või Narva linna lähiümbruses asuva kohaliku omavalitsuse territooriumilt, võivad selleks kasutada Narva linnas paiknevat Transservis-N-i ooteala. Veokid, mis liiguvad piiripunkti ilma eelneva registreerimiseta, saadetakse tagasi Sillamäe ootealale.

Sillamäe Sadama projektijuhi Heldur Vaher loodab, et  Sillamäe Truck Stop avaldab positiivset mõju Eesti riigi mainele. "Eesti ei näi lääne veokijuhtidele enam niisuguse džunglina, kus parkima peab ei tea kus ja asjal käima põõsa taga," sõnas ta. Vaheri sõnul on Eesti jaoks veokite turvaparkla võrdlemisi uus nähtus, kuna Eesti erineb Lääne-Euroopast nii vahemaade kui liikluse tiheduse poolest.

Viimast kinnitab ka Transpordiametiühingu läbiviidud vaatlus põhimaanteedel eksisteerivatest veokiparklatest. Ametiühingu esimehe Peep Petersoni sõnul on olukord piltlikult öeldes nutune, sest turvalised ja veokijuhtide vajadustele vastavaid parklad on Eestis defitsiit.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077