Autor: Jaana Pikalev • 4. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FOTOD: Tallinna Sadama juhatus jäi muutmata

ASi Tallinna Sadam nõukogu otsustas täna toimunud istungil pikendada Ain Kaljuranna ja Allan Kiili volitusi ettevõtte juhatuse liikmetena.

ASi Tallinna Sadama nõukogu esimehe Neinar Seli sõnul tunnustas enamus nõukogu liikmetest olemasoleva juhatuse tööd ning otsustas juhatuse volitusi kolme aasta võrra pikendada. “Avalikule konkursile laekus kokku 13 taotlust ning kandidaatidel oli võimalus oma nägemust eelnevalt tutvustada,“ märkis Seli.

„Kuna tänased juhid on saavutanud head tulemused ning nende esitatud tulevikuvisioon oli kõige selgem ja asjatundlikum, otsustas nõukogu juhatuse liikmete volitusi pikendada,“ sõnas Seli.

"Tänane juhatus on tõstnud nii kaubaveo mahud, reisijate numbrid kui majandusnäitajad rekordilistele tasemetele, käivitanud mitmed vajalikud investeerimisprojektid ning kasvatanud ettevõtte olulisust ühiskonnas,” tähendas Seli.

„Samas tuleb arvestada, et konkurents Läänemere sadamate vahel kasvab ning konkurentsis püsimiseks ja oma positsioonide laiendamiseks tuleb teha senisest veel suuremaid pingutusi,“ lausus Seli.

Tallinna Sadama nõukogu kuulutas vastavalt koalitsioonilepingule riigile kuuluva ettevõtte juhatuse liikmete konkursi välja 11. oktoobril ning see lõppes 26. oktoobril.    

AS Tallinna Sadam on Eesti suurim kauba- ja reisisadamatekompleks. AS Tallinna Sadam koosneb viiest sadamast: Vanasadam, Muuga sadam, Paldiski lõunasadam, Paljassaare sadam ja Saaremaa sadam. Riigiettevõte Tallinna Sadam moodustati 1992. aasta aprillis, 1996. aastal muudeti riigiettevõte aktsiaseltsiks, mille ainuaktsionär on Eesti Vabariik.

ASi Tallinna Sadam 2011. aasta esimese poolaasta kasum oli 15 miljonit eurot. ASi Tallinna Sadam poolt 2011. aastal riigieelarvesse tasutav dividend ulatub rekordilise 39,4 miljoni euroni, suurenedes 2010. aastaga võrreldes 29,9 miljonit eurot ehk 311%.

 

Foto: Andras Kralla
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077