Autor: Jaana Pikalev • 24. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadama kaubamahtude kasv regiooni väikseim

Ehkki Tallinna Sadam on Balti riikides kaubamahtude poolest üks suuremaid Läänemereäärseid sadamaid, on käesoleva aasta üheksa kuu kaubamahtude kasv olnud kõige väiksem.

Selle aasta esimese üheksa kuuga veeti Baltikumi suuremate sadamate võrdluses enim kaupa läbi Tallinna ja Klaipeda sadama. Samas ei ole Tallinna Sadam enam Klaipedast väga pika sammuga ees, sest septembrikuu järel on edestab Tallinn Leedu suursadamat kaubamahtude poolest vaid 93,6 tuhande tonniga.

Septembris vahendas Tallinna Sadam kaupu 2,65 miljonit tonni, Klaipeda sadamat läbis 2,9 miljonit tonni kaupa ning samas kuus ulatus Riia sadama kaubavedu ligi 2,6 miljoni tonnini.

Võrreldes mullusega kasvas Tallinna Sadama kaubamaht üheksa kuu kokkuvõttes mullusega võrreldes 0,9 protsenti 27,50 miljoni tonnini. Ent kaubamahtude kasvuprotsendi võrdluses on Tallinna Sadam Baltiriikide võrdluses kõige väiksema kasvuga. Võrdluseks Leedu Klaipeda sadam käitles üheksa kuuga 27,4 miljonit tonni kaupa, kasv 21,8 protsenti. Ning ka Riia kaubamahtude kasv on suurem ulatudes 12,8 protsendini. Kokku laadis Riia sadam üheksa kuuga 25,17 miljonit tonni kaupa.

Kaubamahtude kasv on sellel aastal Tallinna Sadamast suurem olnud ka Ventspilsi, Liepaja ja Peterburi sadamates.

Läänemereäärsete sadamatest kõige priskemini on kasvanud sadamate hirmuks nimetatud Ust-Luga sadam, mille mahud statistika kohaselt on peaaegu kahekordistunud.

Enim on kaubamahtudes kaotanud Visotski sadam, mille mahud on ligikaudu 10% väiksemad kui mullu samal perioodil.

Allikas: Klaipeda Sadam

 

(tuhat tonni)

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077