Autor: Jaana Pikalev • 14. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eksimus viis eduka veofirma autotranspordi TOPist

Aastaid Äripäeva autotranspordi TOPis esikolmandikus püsinud AS Elstera oli seekord edetabelist puudu, kuna oli majandusaasta aruandes ekslikult tegevusalana määratlenud posti- ja kullerteenuse. Ettevõte on siiski jätkuvalt täielikult autovedajana tegutsev.

Selle aasta detsembriks on Elstera autovedajana tegutsenud 20 aastat. Selgus tõesti, et 2010. aasta tegevusala määratlus on aruandes tehtud valesti, tunnistab ettevõtte juhatuse esimees Kalle Elster, kui kuuleb, miks ei olnud Elsterat tänavu ilmunud Äripäeva autotranspordi TOPis.

Kaubavedudega maanteel tegeleva Elstera eelmise aasta käive oli 3,31 miljonit eurot ning see kasvas aastaga 16%. Selleks aastaks on aga Elsteri sõnul ettevõte prognoosinud 10% käibe kasvu.

Tähelepanuväärne oli ettevõtte puhaskasumi kasv, mis kerkis aastaga 91% ja jõudis 2,62 miljoni euroni. Tegemist ei olnud siiski suurepärase efektiivsuse kasvuga autotransporditeenuse pakkumisel, vaid Elsteri väitel kanti 2009. aastal maha halbu finantsinvesteeringuid, mis tekitas olulise kasumi kasvu 2010. aastal. Elstera on kogu oma tegevusaja olnud siiski igal aastal kasumis.

Ettevõte investeerib igal aastal uutesse autodesse. Peamiselt tähendab see siiski vanade autode väljavahetamist, autopark suureneb viimastel aastatel Elsteri kinnistusel 1-2 auto võrra aastas.

Tema sõnul ei plaanitagi käibe kasvu saavutada uute autode lisandumisega, vaid olemasolevate veovahendite intensiivsema kasutamise ja täiendavate veoliinide lisandumisega. Praegu on Elsteras 20 haagisega vedukit ja 12 pakettautot. Tänavuses investeerimisplaanis on uuendada autoparki 7 veduki ja 4 pakettauto vahetusega, kogusummas 0,8 miljonit eurot.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077