Transiidikeskus: "Kaebame edasi!"

Täna jättis Tallinna Halduskohus rahuldamata Anatoli Kanajevile kuuluvate ettevõtete kaebused, Transiidikeskus ASi juhatuse esimees Erik Laidvee kinnitas Logistikauudistele, et ettevõte kaebab kohtuotsuse edasi.

"Kahjuks on kohus jätnud hindamata meie sisulise argumentatsiooni ja jõudnud põhjendamatute ning ebaloogiliste järeldusteni. Loomulikult kaebame otsuse edasi," sõnas Laidvee. Ta täpsustas, et Tallinna Sadama korraldatud hankel ei võitnud majanduslikult parim pakkumine. "Tallinna Sadam vähendas ühepoolselt Transiidikeskuse ja Muuga CT ühispakkumust seda sisuliselt argumenteerimata. Tallinna Sadam on seda ka ise kinnitanud, põhjendades seda sisuliselt vaid sellega, et kuivõrd nende enda arvates ei olnud neil riigihanke korraldamise nõuet, siis polnud vajadust ka nõuetest kinni pidada. Sõltumatu audiitori hinnangu kohaselt oli Transiidikeskuse pakkumine majanduslikult soodsaim," selgitas Laidvee.

"Tallinna Sadama lohakate ja ebaseaduslike sammudega on pandud surve alla ka majandusministeerium, maa-amet ja kohalikud omavalitsused, kes peavad oma sammudega kinnistama ebaseaduslikku otsust. Ärme unusta, et tegemist pole lihtsalt kahe suvalise äriühingu vaidlusega toimival konkurentsiturul," kommenteeris kohtuotsust Transiidikeskuse juht, kelle sõnul Tallinna Sadam on riigi omanduses olev äriühing ja majanduslikult mittemõistlike otsustega põhjustatakse riigile kahju.

"Oleme veendunud, et suudame tulemuslikult ebaseaduslikud otsused vaidlustada ning nendele toetuvat ehitustegevust ei alustata," nentis Laidvee.

Tallinna Halduskohus jättis täna rahuldamata Transiidikeskuse ASi ja ASi Muuga CT kaebused Riigihangete vaidlustuskomisjoni ning ASi Tallinna Sadama otsuste suhtes, millega viimane kinnitas Muuga sadama uue konteinerterminali operaatoriks Vene ettevõtte Rail Garanti, teatas Tallinna Sadam.

Tänavu suvel püüdis konteinerterminali pakkumise kaotanud Anatoli Kanajevile kuuluv Transiidikeskus AS vaidlustada kohtus ka Tallinna Sadama otsuse sõlmida leping Rail Garantiga, kuid nii Tallinna Ringkonnakohus kui Harju maakohus jättis kaebused rahuldamata.

Osale arutelus

  • Jaana Pikalev

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Logistikauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Tööriistad

=
=
=
=
Transpordiliik:
Kui kaup on pakitud alustele, täitke ära aluste lahtrid. Kui kaup ei ole pakitud alustele, täitke ära kauba kirjelduse lahtrid.
Mahukaalu arvutamisel on võetud aluseks:
Autotranspordis 1 m³ = 333 kg.
Lennutranspordis 1 m³ = 167 kg.
Mahukaal: kg
Maht:

NASDAQ OMX Tallinna, Riia ja Vilniuse börsiinfo 15 minutilise viivitusega.

Valuuta Tähis Kurss +/- %
Austraalia dollar AUD 1,59 0
Brasiilia reaal BRL 4,26 0
Bulgaaria leev BGN 1,95 0
Filipiinide peeso PHP 59,80 0
Hiina jüaan CNY 7,70 0
Hongkongi dollar HKD 8,92 0
Horvaatia kuna HRK 7,43 0
Iisraeli seekel ILS 4,19 0
India ruupia INR 80,94 0
Indoneesia ruupia IDR 16108,46 0
Islandi kroon ISK 137,72 0
Jaapani jeen JPY 124,78 0
Kanada dollar CAD 1,51 0
LAV rand ZAR 15,73 0
Lõuna-Korea vonn KRW 1278,99 0
Malaysia ringgit MYR 4,67 0
Mehhiko peeso MXN 21,69 0
Norra kroon NOK 9,72 0
Poola slott PLN 4,29 0
Rootsi kroon SEK 10,26 0
Rumeenia leu RON 4,70 0
Singapuri dollar SGD 1,54 0
Suurbritannia nael GBP 0,88 0
Šveitsi frank CHF 1,13 0
Taani kroon DKK 7,47 0
Tai baht THB 36,08 0
Tšehhi kroon CZK 25,58 0
Türgi liir TRY 6,04 0
Ukraina grivna UAH 31,76 0
Ungari forint HUF 317,93 0
USA dollar USD 1,14 0
Uus-Meremaa dollar NZD 1,69 0
Valgevene rubla BYN 2,44 0
Vene rubla RUB 75,22 0
ERROR: Object template ContentList is missing!
ERROR: Object template ContentList is missing!
ERROR: Object template Companies is missing!
ERROR: Macro content/ContentJobOffers is missing!
ERROR: Macro content/ContentFacebookPagePlugin is missing! ERROR: Macro content/ContentBooks is missing!
ERROR: Macro content/RelocatableTarget is missing! ERROR: Macro content/RelocatableTarget is missing! ERROR: Macro content/RelocatableTarget is missing! ERROR: Macro content/RelocatableTarget is missing! ERROR: Macro content/RelocatableTarget is missing! ERROR: Macro content/RelocatableTarget is missing!
ERROR: Macro footer/ReportInappropriateComment is missing!