Autor: Kaisa Gabral • 5. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maakonna TOPis Tiit Vähi: Äripäev peaks meile broneerima kõrge koha ka tuleval aastal

Tänavu kevadel Silmeti Molycorpile maha müünud Tiit Vähi sõnul on ettevõttel nüüd tulevik kindlustatud. Ettevõte võitis Äripäeva koostatud Maakondade TOPis Ida-Virumaal esimese koha.

Järgneb intervjuu Silmeti "isa" ja hetkel Molycorp Silmeti väikeomaniku Tiit Vähiga.

Silmet-Molycorp sai Äripäeva Ida-Virumaa ettevõtete TOPis esikoha, milliseks te ise peate oma ettevõtte möödunud aastat? Möödunud aasta oli väga edukas aasta, aga Äripäev peaks broneerima Silmetile väga kõrge koha ka järgmise aasta edetabelis, sest 2011. aasta kolmel kvartalil on olnud tulemused veelgi paremad ja arvatavasti on ka 2112. aastal, sest 2112. aastal saab valmis Molycorpi kaevanduse ja muldmetallide oksiidide tehase nn Projekt Phoenixi I järk ja arvestades tööjaotust Molycorpi ja Silmeti vahel, lõpetatakse suured investeeringud tootearengusse Silmetis.

Kas plaanite tuleval aastal rohkem investeerida? Järgmise perioodi investeeringud on väga suured. Plaanid pole nõukogus veel lõplikult kinnitatud, aga ma arvan, et järgmise perioodi (ligikaudu 1,5 aastat) kava näeb ette ca 60 miljonit dollarit investeeringuid. Suured investeeringud on seotud Molycorpi ja Silmeti integratsiooni ja tööjaotuse lõpuleviimise vajadusega. Silmet hakkab tootma uusi tooteid ning parema kvaliteedi ja puhtusega tooteid.

Kas saate konkreetsemalt mõnda investeeringut välja tuua? Ma ei tahaks konkreetsemalt rääkida, sest olen nõukogu liige ja 10% aktsionär, see on siiski juhatuse küsimus anda infot.

Ida-Virumaa ettevõtete TOP ...

Kuidas Silmeti Molycorpile üleminek Teie enda igapäevaelu mõjutanud on? Kas tööpäevad näevad samasugused välja? Tööpäevad on rahulikumad, vähem murerikkad, kuid endiselt piisavalt pikad. 5-6 päeva nädalas ja alla 10 tunni päevas ei saa hakkama.

Ma ei taha küsida küll, aga kui pikad need päevad siis enne olid? (naerab) Noh, umbes sama pikad. Aga inimese töövõimel on ju piirid ees.

Peale aktsiatemüüki Molycorpile on Silmeti juhtimine juba uue omaniku ülesanne. Minul on hea meel, et uus omanik on parim võimalik, toormemure on jäänud väiksemaks, töökohti luuakse juurde ja Sillamäe linna töötajad võivad olla tuleviku suhtes rahulikud.

Ise olen rohkem pühendumas Sillamäe sadama ja Soojuselektrijaama ja loomulikult ka Pühajärve Puhkekeskuse projektide arendamisele.

Pikemalt saad Tiit Vähi intervjuud lugeda tänasest Äripäevast. Selleks vajaliku päevapileti saad osta SIIT.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077