Autor: Jaana Pikalev • 3. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harjumaa edukaim logistik töötas mullu 45% rentaablusega

Äripäeva Harjumaa ettevõttete koondtopis teisel positsioonil olev Vesta Terminal Tallinn OÜ kasvatas mulle käivet 85% ning ettevõtte puhasrentaablus oli 45%.

Naftasaaduste, põlevkivitoodete ja muude veoste transiidi ning ladustamisega tegelev Vesta Terminal OÜ käive ulatus mullu 526,9 miljoni kroonini, mis on 85% suurem kui 2009. aastal, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest. Sealjuures ulatus ettevõtte puhaskasum 238,9 miljoni kroonini, mis on ligikaudu 128%  suurem kui tunamullu. Selle juures tõusis eelmisel aastal ettevõtte rentaablus 37%lt 45%-ni. 

Kogu müügitulust 94,9% moodustas müük välisettevõttetele ning 5,1% Eesti ettevõtetele. Aruande kohaselt kasvas müük Eesti ettevõtetele kordades, sest võrreldud 2009. aasta perioodil moodustas müügitulu kohalikele ettevõtetele kogukäibest vaid 0,3%.

Peaaegu kogu müügitulu saadi välistransiidi veoste ümberlaadimisest ning sellega seonduvate teenuste osutamisest.

Eelmisel aruandeaastal investeeris Vesta Terminal Tallinn OÜ põhivarasse kokku 143, 7 miljonit krooni. Investeeringutest terminalide ning raudtee taristu laiendamisse ja parandamisse olid selles enamuses kokku 141,5 miljonit krooni. Põhitegevuseks vajalike seadmete muretsemiseks ning tegevuse edendamiseks investeeriti kokku 2,2 miljonit krooni.

Käesoleval aastal ettevõtte dividende välja ei maksa. 2010. aasta kasumi kandis ettevõtte jaotamata kasumi arvele, mis ulatub peale seda 668,6 miljoni kroonini.

MIS ON MIS:

Vesta Terminal Tallinn OÜ kuulub 100% Mercuria Energy Estonia OÜ, mis kuulub Hollandi suurkontsernile. Ettevõttel on Eestis üks tütarettevõtte Muuga Transiit OÜ. Ettevõtte tegevjuht Eestis on Valter Aman.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077