Autor: Katre Pilvinski • 29. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taskila: Estonian Airi strateegia tugevus on madalam kulubaas

Võrreldavate konkurentidega on meie kulubaas 15-20% odavam, kuid samas on meil koduturul vähem reisijaid, sõnas Estonian Airi president Tero Taskila.

„Estonian Airi uue strateegia peamine tugevus on meie kulubaasi geograafiline asukoht,“ sõnas Taskila. „Kui me võrdleme konkurentidega, võrreldavate strateegiate ja lennufirmadega, siis meie uue strateegia kulubaas on 15-20% odavam,“ lisas ta.

Taskila sõnul võivad tulevikus olla Estonian Airi võimaluseks ka pikamaa lennud, kuna  seal on firma kulueelis vedajate nagu Finnair vastu 20-30%.

„Meie nõrkus on aga see, et meil pole koduturul piisavalt reisijaid, kuid teistel lennufirmadel on see olemas. Meie kulubaas on palju parem, kuid meie käive on halvem ning meie väljakutse on praegu võõrsilt nõudlus siia meelitada, et reisijad kasutaksid Tallinna sõlmpunktina,“ rääkis ta.

Taskila märkis, et uue strateegia esimesed elemendid juba toimivad. „Tuleva märtsis hakkab Estonian Air lendama Tallinna ja Jyväskylä vahel ning meil on liinile juba sadu broneeringuid ja me teame, et paar esimest lendu on juba täielikult välja müüdud. Trondheimi liin avati 5. septembril ning sellega on läinud väga hästi, me müüsime enam kui 3000 broneeringut enne esimest lendu. See on märkimisväärne,“ sõnas ta.

Ta ütles, et murelikuks teeb neid praegune Euroopa majanduslik olukord. „Me peame olema ettevaatlikud selles osas, mis juhtub järgneva 12-24 kuu jooksul. Me ei tohi võtta liiga suuri riske samal ajal kui turud on pea kokku kukkumas.“

Taskila ütles, et see kui palju mõjutab airBalticu börsiletulek Baltikumi lennundusturgu sõltub sellest, kui edukas on airBalticu avalik IPO. „Ilmselt peavad nad kasumlikkuse nimel kõvasti pingutama, kuna investorid tahavad loomulikult investeerida elujõulisesse lennufirmasse.“

„Estonian Air tahab jätkusuutlikud numbrid saavutada 2013. aastaks ning selleks ajaks peame ka meie tegema otsuse, kas me tahame omanikeringi laiendada, kas me tahame tuua ettevõttesse otseinvesteeringuid konkreetsetelt partneritelt või kas me otsustame samuti avaliku pakkumise kasuks,“ märkis lennufirma president.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077