Autor: Jaana Pikalev • 29. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Air hakkab sihtkohtade arvu suurendama

Täna rahvusvahelisel turismikonverentsil esinenud Estonian Airi nõukogu esimees Joakim Helenius tutvustas lennuettevõtte uue strateegia nurgakive, mille järgi kavandab Estonian Air oluliselt suurendada liinivõrgustikku ning sihtkohtade arvu.

Estonian Airi eesmärgiks on kujundada praegune regionaalse lennufirma ärimudel ümber suure liinivõrgustikuga lennufirma mudeliks. „Uus ärimudel võimaldab pakkuda eesti inimestele senisest suuremaid reisivõimalusi ning parandada oluliselt Eesti atraktiivsust turismi edendamise ja rahvusvaheliste majandussidemete arendamise kaudu,“ sõnas Joakim Helenius.

„Viimased arengud lennundusturul on andnud meile unikaalse võimaluse kujundada Tallinna lennujaamast piirkondlik sõlmjaam, kuhu Estonian Air ja teised lennufirmad saavad rohkem reisijaid tuua. Jätkusuutliku arengu ning edasise kasvu tagamiseks on vaja suurendada Tallinna kaudu lendavate reisijate hulka,“ lisas Helenius.

„Lennufirma arengu finantseerimiseks ning uute lennukite hankimiseks on mitmed võimalusi, kuid kindlasti ei räägi me vaid riigieelarvelistest vahenditest,“ lausus Helenius. 

„Meie meeskond võtab endale täieliku vastutuse, et näidata uue strateegia elluviimise tulemusi juba 2013. aastal,“  märkis Helenius.

Sel nädalal saadab Estonian Airi juhtkond uue strateegia ettepanekud lennufirma nõukogu liikmetele ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumile, kes annavad oma otsustest teada oktoobri lõpus. 

Septembris tihendas Estonian Air lennugraafikut kuuel aastaringsel rahvusvahelisel liinil, avas uue liini Tallinnast Trondheimi ning taasavas Tallinna-Vilniuse lennuliini. Kevadel  algavad lennud Tallinna ja Jyväskylä vahel.

Alates septembrist saab Estonian Airiga lennata oluliselt soodsamalt tänu toodetele ECO ja LIGHT.  Toode ECO annab võimaluse lennata väga soodsalt neile, kes tellivad oma lennupileti varakult, näiteks puhkust pikemalt ette planeerivad pered. Reisijatele, kes lendavad vaid käsipagasiga, pakub Estonian Air võimalust osta LIGHT-toode ehk pilet ilma äraantava pagasita.

Käesoleva aasta kuue kuu reisijate arvu kasvu poolest tõusis Eesti kõige kiiremini arenevaks lennundusturuks, saavutades 37% kasvuga Euroopa riikide seas kindlalt esikoha.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077