Uus transpordikoridor

Eile ja täna toimuvad Nova Scotias Eesti logistikaettevõtete ärikohtumised Halifaxi Sadama ja Kanada riikliku raudteefirma CN esindajatega.

Logistikaklastri korraldatud Kanada ja USA missiooni eesmärk on arendada välja terviklik, USA ja Kanada sisemaad läbi Halifaxi ja Tallinna Sadamate Venemaa, SRÜ, Kesk-Aasia, Afganistani ja Põhja-Hiinaga ühendav intermodaalne transpordikoridor.

„Valik strateegiliste koostööpartnerite otsingul Põhja-Ameerikas langes Halifaxi Sadama ja CN-i kasuks lisaks logistiliselt väga headele eeldustele ka põhjusel, et nende ärimudel on analoogiline meie vastavaga Eestis,“ selgitas Logistikaklastri arendusjuht Illimar Paul.

Nova Scotia, kus Halifax paikneb, on sarnaselt Eestiga oma olemuselt ja mõttelaadilt transiidioperaator, kes teenindab eelõige USA ja Kanada Euroopasse suunduvaid ning sealt pärinevaid veosemahtusid. „Transiidioperaatorid, kelle edu sõltub valdavalt mujalt pärinevatest veosemahtudest, mõtlevad ja tegutsevad reeglina sarnast mustrit järgides. On täiesti reaalne, et partnerluses Halifaxi ning CN-iga õnnestub Logistikaklastril saavutada USA turul läbimurre oluliselt kiiremini ning jõulisemalt, kui seda üksi tegutsedes,“ lisas Paul.

Klastri poolt välja töötatud Põhja-Ameerika strateegia baseerub strateegilisel koostööl Halifaxi Sadama ja raudteeettevõttega CN, kelle poolt ühiselt opereeritav intermodaalne transpordisüsteem tagab kiireima ühenduse Euroopa ja Põhja-Ameerika peamiste jaotuskeskuste ning tööstuspiirkondade vahel.

Halifaxi sadam on Põhja-Ameerika idaranniku sügavaim ja seda külastavad maailma 15 suurimast konteineriliinist regulaarselt 10. Ühtlasi on Halifax oluline külmutatud kaupade sadam. Külmutatud toidukaubad on seoses Koidula piiripunkti avamisega Eesti logistikasektori jaoks kõrgendatud tähelepanu objekt, kuna peale 7 aastast pausi on meil taas võimalus külmutatud kaupade voogusid teenindada.

Klastri poolt välja töötatava intermodaalse transpordikoridori nimetus on Transatlantic Horseshoe (Atlandiülene Hobuseraud) ja see tuleneb kaubateed tähistavast kaarjast joonest kaardil, mis joonistub Memphise-Chicago-Halifaxi-Tallinna ja Urumqi ühendamisel.

Kanada ja USA ärimissioonil osalevad majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, Eesti Raudtee, EVR Cargo, Tallinna Sadama, CF&S Estonia, Alecon Cargo, ESTEVE Terminali, RRK ja Eesti Logistikaklastri esindajad.

Osale arutelus

  • Jaana Pikalev

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Logistikauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Tööriistad

=
=
=
=
Transpordiliik:
Kui kaup on pakitud alustele, täitke ära aluste lahtrid. Kui kaup ei ole pakitud alustele, täitke ära kauba kirjelduse lahtrid.
Mahukaalu arvutamisel on võetud aluseks:
Autotranspordis 1 m³ = 333 kg.
Lennutranspordis 1 m³ = 167 kg.
Mahukaal: kg
Maht:

NASDAQ OMX Tallinna, Riia ja Vilniuse börsiinfo 15 minutilise viivitusega.

Valuuta Tähis Kurss +/- %
Austraalia dollar AUD 1,56 0
Brasiilia reaal BRL 4,27 0
Bulgaaria leev BGN 1,96 0
Filipiinide peeso PHP 60,00 0
Hiina jüaan CNY 7,92 0
Hongkongi dollar HKD 8,94 0
Horvaatia kuna HRK 7,42 0
Iisraeli seekel ILS 4,23 0
India ruupia INR 82,18 0
Indoneesia ruupia IDR 16679,41 0
Islandi kroon ISK 140,38 0
Jaapani jeen JPY 128,82 0
Kanada dollar CAD 1,50 0
LAV rand ZAR 16,01 0
Lõuna-Korea vonn KRW 1279,27 0
Malaysia ringgit MYR 4,78 0
Mehhiko peeso MXN 23,01 0
Norra kroon NOK 9,63 0
Poola slott PLN 4,31 0
Rootsi kroon SEK 10,28 0
Rumeenia leu RON 4,66 0
Singapuri dollar SGD 1,57 0
Suurbritannia nael GBP 0,89 0
Šveitsi frank CHF 1,14 0
Taani kroon DKK 7,46 0
Tai baht THB 37,49 0
Tšehhi kroon CZK 25,97 0
Türgi liir TRY 6,09 0
Ukraina grivna UAH 31,67 0
Ungari forint HUF 321,42 0
USA dollar USD 1,14 0
Uus-Meremaa dollar NZD 1,66 0
Valgevene rubla BYN 2,40 0
Vene rubla RUB 75,27 0

Valdkonna töökuulutused

Ehitusmaterjalidega tegelev ettevõte otsib LOGISTIK_KLIENDITEENINDAJAT

Tammiste Personalibüroo OÜ

29. november 2018