Autor: Kadrin Karner • 20. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amet ütles "ei" Eesti Postile

AS Ekspress Grupp teatas börsile, et konkurentsiamet ei luba ASil Eesti Post koonduda ASiga Express Post.

Ekspress Grupi börsiteate kohaselt avaldab konkurentsiamet ametliku teadaande otsuse kohta homme 21. septembril 2011.

Äripäeva otsepostitusfirmade TOPis teist aastat järjest esikohale tulnud Express Posti juhataja Sven Suurraid rääkis TOPi erilehes, et ühinemisprotsess käivitati juba veebruaris ja paljud nende kliendid ootavad pikisilmi konkurentsiameti otsust.

"Kui ühinemine teoks saab, pole ju mõtet hakata partnerit vahetama. Kui ühinemist siiski ei toimu, siis on kõik võimalused edasiseks arenguks olemas," ütles Suurraid ja lisas, et kliente firma kaotanud pole vaid pigem vastupidi ning ka Express Posti mahu- ning finantstulemused vastavad prognoosidele.

Varem on logistikauudised kirjutanud, et konkurentsiamet võttis koondumise otsustamiseks ajapikendust neli kuud. Varasemast on ka teada, et koondumise soovi peale esitasid seitse suurkirjasaatjat konkurentsiametile vastuväite.

Üks vastuväite esitajast oli ka Itella Information AS. "Konkurentsiamet on esitanud selle protsessi käigus paljudele ettevõtetele pika küsimuste nimekirja, milliseid fakte me saame esitada selle koondumise vastu või poolt. Seal oli kokku 16 küsimust, vastasime nii nagu vajalikuks pidasime. Kuid ma puht pragmaatiliselt ütlen, et iga konkurendi kadumine, ükskõik mis turusegmendis, on taunitav," lausus Itella Information ASi tegevjuht Karl-Eric Schneider Logistikauudistele möödunud nädalal.

Express Post kuulub täna võrdselt Norra meediakontsernile Schibsted kuuluvale Eesti Meediale ja Hans H. Luige suuromandusega Ekspress Grupile. Ettevõte tegeleb ajakirjanduse ja postisaadetise kojukandega.

AS Ekspress Grupp soovib loobuda osalusest Express Postis, sest keskendub enam elektroonilisele meediale, teatas ettevõte börsile veenruari alguses. Tehingu hind ulatub 2,3 miljoni euroni. Veebruaris sõlmisid osapooled eellepingu Eesti Postiga. Samuti müüb oma osaluse Express Postis Eesti Meedia.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077