Autor: Jaana Pikalev • 15. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Posti eArvekeskus kasvas suvega poole võrra

Võrreldes 2011. aasta esimese kvartaliga on eArvekeskuse käive tõusnud 50%.

eArvekeskusega  liitus suvel ka mitmeid kohalikke omavalitsusi. „Eestis loodud e-lahendustesse suhtutakse Eesti avalikus sektoris üha edumeelsemalt ja just seal ollakse jätkuvalt eestvedajad uute lahenduste kasutuselevõtmisel. Näitena võib siinkohal mainida e-arveldusele üleminekut ja tugiteenuste tsentraliseerimist. Kompromissitu tegutsemine kuluefektiivsuse ja jätkusuutlikkuse tagamisel toob kindlasti edu,” ütles Eesti Posti infologistikadivisjoni juht Toomas Türk.

Traditsiooniline arve edastamine kirja teel on viimaste aastatega vähenenud märgatavalt. Ostuarvete elektrooniline menetluslahendus ning e-arvete vastuvõtmine ja vanas formaadis olevate ostuarvete digitaliseerimine on tänaseks kasutusel kümnetes riigiasutustes. eArvekeskusega liitujate hulgas on lisaks ettevõtetele ka kohalikud omavalitsused nagu näiteks Keila, Saue, Kuressaare ning Jõgeva ja mitu vallavalitsust. Suurematest ettevõtetest Elektriraudtee, Veho Eesti ning alustatud on ka Eesti Energia arvete vahendamist.

„E-arvelduse edu taga on kiirus ja lihtsus, seda nii uuele süsteemile ülemineku kui selle kasutamise osas. Pean aga möönma, et uute lahenduste kasutusele võtmine tähendab protsesside muudatusi. Samuti võib sellega kaasneda töökorralduse muutmine, mis võib tähendada muudatusi struktuuris, ümberõpet, vanade harjumuste kaotamist ja tegevuste läbipaistvuse suurendamist,” rääkis Andrus Umboja, Jõelähtme vallavanem. Tema sõnul teevad eArvekeskuse internetipõhisus ja seotus enamkasutatavate majandustarkvara programmidega lahenduse kiirelt rakendatavaks ja tagavad kasutajamugavuse.

eArvekeskus võimaldab Eesti Pangaliidu standardile vastavaid e-arveid saata ligi 1000-le erasektori ettevõttele ja enam kui 500-le avaliku sektori asutusele. Sügis on õige aeg e-arveldusele üleminekuks, sest uus majandusaasta periood on reeglina kohe lähenemas, soovitab postiettevõte.

Posti- ja logistika valdkonnaga seotud e-teenuste areng saab lähiaastatel olema kindlasti veel huvitavam, uued võimalused aitavad ettevõtetel keskenduda rohkem oma põhitegevusele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077