Autor: Jaana Pikalev • 14. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EVR Cargo pikendab soodustust eravagunites kaubaveoks

Eesti Raudtee tütarettevõte EVR Cargo pikendab aasta lõpuni klientidele erapargi kinnistele- ja poolvagunitele  veotariifi soodustust, eeldusel et kauba laadimine toimub Eestist ekspordiks või transiitekspordiks. Kehtima jääb senini juulist septembrini kehtinud 20%-line soodustuse määr.

Täiendavalt lisandus alates 5. septembrist kuni aasta lõpuni ka soodustus omaniku fitingplatvormide konteineritega laadimisele Eestist ekspordiks või transiitekspordiks. Soodustuse suuruseks on fitingplatvormidel 25%

Arendamaks transiitvedude jätkusuutlikku kasvu ja leevendamaks üleüldist üldpargi vagunite nappust pakkus EVR Cargo klientidele 20protsendist soodustust esialgu juunist septembri lõpuni.

Kuna üldine vabalt saadavate vagunite defitsiit 1520 rööpalaiuse alal aina süveneb ning enam pole harvad juhud, kui kiirtagastus-režiim on välja kuulutatud kõikide raudteeadministratsioonide poolt praktiliselt kõikidele vaguniliikidele, siis ainus täiendav meede on kaasata omanikuvaguneid kaupade veoks.

Esialgsete tulemuste najal võib öelda, et antud soodustus mõjus klientidele positiivselt ja julgustavalt eravagunite hankimisele. Kuigi üldmahust oli see väike osa, siis sai selle kaasabil kliendid kui raudtee veetud ligi 12 000 tonni täiendavat kaupa kuus. Kuna see toimus aga lühikese aja jooksul, annab see edaspidiseks kindlust eravagunite suuremaks kaasamiseks vedudesse.

EVR Cargo on käesoleva aasta esimese kaheksa kuuga suurendanud veomahtu ligi 42% võrreldes eelmise aastaga. Seejuures Eestist välja laadimine on sellel perioodil kahekordistunud.

Vagunipargi efektiivsemaks kasutuseks on EVR Cargo seadnud prioriteediks kauba veod nii Venemaale, Kasahstani kui teistesse SRÜ riikidesse marsruutrongides ning koostöös ekspediitoritega leida võimalusi kahesuunalisteks kaubavedudeks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077