Autor: Jaana Pikalev • 12. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Logistikaklaster tutvustab Eesti eeliseid Soome suurimal tööstusmessil

Täna korraldab Eesti Logistikaklaster, EASi Soome esindus ja Eesti Suursaatkond Helsingis  Tamperes toimuva Allhankemessi raames seminari „Eesti uued võimalused 2011“, mille eesmärk on tutvustada Soome tööstusettevõtetele meie konkurentsivõimelist äri- ja investeerimiskeskkonda.

Tampere Allhankemess on Soome aasta suurim tööstusettevõtete kogunemine. Logistikaklastri arendusjuhi Illimar Pauli sõnul annab sellel osalemine eestlastele hea võimaluse klastri käivitatud kaheaastase Soome tööstusettevõtetele suunatud projekti raames turundada klastri partneritele kuuluvaid tööstusparke. „Huvi meie seminari ja Eesti ärivõimaluste vastu on suur, registreerunud on 130 osalejat,“ sõnas Paul.

Seminari avab Eesti Suursaadik Soomes Mart Tarmak, kes annab ülevaate Eesti investeerimiskliimast. Pirkanmaa ELY-Keskuse rahvusvahelistumise juht Raimo Ala-Korpi selgitab Eesti võimalusi Soome poolt nähtuna. EASi Soome välisesindaja Valdar Liive tutvustab EASi tugiteenuseid Eestisse laienemisest huvitatud ettevõtetele. AS Harju Elekter juht Andres Allikmäe annab ülevaate kontserni Soome lahe mõlemal kaldal tegutsemise kogemustest ning seeläbi saavutatud eelistest.  Eesti Logistikaklastri arendusjuht Illimar Paul annab ülevaate Eesti logistilistest ja majandusgeograafilistest eelistest, mis võimaldavad siia siirduvatel Soome  tööstusettevõtteil säilitada või parandada oma senist tarnekindlust, tarnete kiirust, paidlikkust ja varade tootlust, alandades samaaegselt tegevuskulusid. AMO Grupi juht Priit Raud tutvustab Soome tööstusettevõtetele strateegilise koostöö ning partnerluse võimalusi Eesti allhankijatega osaprotsesside teostamisel. Viimasena räägib Hyrles OY tegevjuht Juhani Hyry oma kogemustest Eestis. Mehaanika, elektroonika, elektriseadmete ja automaatika alal tegutsev Hyrlese Eesti tehas alustas tegevust 2009.a. kevadel.

13. septembril külastatatakse Allhankemessi ekspositsiooni, kus Kaubandus-Tööstuskoja ühisstendis on esindatud ka kaheksa Eesti tootmisettevõtet. „Messil toimub juba aktiivne müük ning partneriotsing,“ selgitas Paul.

Koostöös EASi Soome esinduse ja Eesti Suursaatkonnaga Helsingis korraldab Logistikaklaster igas kvartalis ühe suurema ürituse. Veebruaris toimus avaseminar Helsingi Eesti Majas, millel osalesid 40 Soome tööstusettevõtte esindjad. Mais korraldati 25-le Soome töösturile kolmepäevane vastuvõtuüritus Eestis, mille käigus külastati sadamaid ja tööstusparke Paldiskis, Muugal, Sillamäel, Narvas, Tapal, Maardus ja Kundas.

Tampere seminari jätkutegevusena korraldatakse Soome tööstureile 14.-15. detsembril järgmine vastuvõtuüritus Eestis, mille raames toimub seminar ja vastuvõtt Soome Vabariigi Tallinna Suursaatkonnas ning külastatakse sadamaid ja tööstusparke Paldiskis, Keilas, Muugal ja Maardus.

TAUST

Eesti äri- ja investeerimiskeskkonna eelised, mida soomlastele tutvustatakse:- 2011. aastast on Eesti investeerimiskeskkond kindlam ja mugavam kui kunagi varem

- lisaks EU, Schengeni, WTO ja NATO liikmelisusele kuulub Eesti nüüd ka OECD-sse- 2011. aasta 1. jaanuarist on Eestis käibel euro- enim välisfirmasid on Eestisse asutatud Soome ettevõtjate poolt- firma asutamine toimub Eestis kahe tunniga- kogu asjaajamine ja suhtlemine riigiametitega on elektrooniline- 0%ne ettevõtte tulumaks võimaldab Eestis kogu kasumi maksuvabalt reinvesteerida ja seeläbi kiiresti kasvada- Eestis ei ole 20 aasta jooksul toimunud ühtegi streiki, mis oleksid ettevõtete tegevust häirinud- Eesti sadamates, vabatsoonides ja tööstusparkides on sadu hektareid juba väljaarendatud infrastruktuuriga tootmis- ja ärimaid, samuti kohaseid hooneid koheseks tegevuse alustamiseks- Eesti sadamad on Läänemere sügavaimad ning aastaringselt navigeeritavad, Eesti raudtee kuulub 1520mm võrgustikku ja Eesti maismaaühendused kogu Euroopaga on head- Eestis on hästi välja arenenud kõrgetasemeliste allhankijate võrgustik- Eesti kinnisvarahinnad on hetkel väga soodsad- tootmis- ja äritegevuse kogukulud on Eestis optimaalsed, kvaliteet, tarnekindlus, tarnekiirus ja paindlikkus kõrged.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077