Autor: Jaana Pikalev • 9. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statoil ehitab Pärnusse Via Baltica trassile uue teenindusjaama

Via Baltica Pärnu ümbersõidu ehitustööde edasilükkumisele vaatamata kerkib Pärnusse Ehitajate tee 4 uus Statoili Ülejõe teenindusjaam, milles on mugavad tankimisvõimalused nii sõiduautodele kui raskeveokitele, pood ning autopesula. Uus Statoili teenindusjaam on kavas klientidele avada 2011.a. oktoobris.

Eesti Statoili peadirektori Helle Kirs-Toigeri sõnul on tegu pikalt ettevalmistatud projektiga, mille tulemusena Statoili teenindusjaamade arv Pärnus kasvab neljale ning Eestis 47-le. „Krundi Via Baltica Pärnu ümbersõidu äärde soetasime juba 2005. aastal kui alustati ümbersõidu projekteerimisega, kuid reaalsete ehitustöödega oli võimalik alustada alles selle aasta mais,“ ütles Kirs-Toiger.

Uues Statoili Ülejõe teenindusjaamas saab olema kaks tankimissaart, kus klientidel on võimalik tankida samaaegselt neljal tankimiskohal nii mootoribensiine kui diislikütust. Raskeveokite ja busside tankimiseks ehitatakse eraldiseisev kõrgsurvetankuritega diislikütuse tankimisala. Statoili uusima kontseptsiooni järgi ehitatava teenindusjaama juurde kuulub ka autopesula ning 102 m2 suurune pood erinevate esmatarbe- ja toidukaupadega, mille valikul on arvestatud nii veokijuhtide, era- ja äriklientide kui ka ümbruskonna elanike vajadustega.

Autokaupade tootevaliku koostamisel on lähtutud teeloleva autojuhi vajadustest. Lisaks pisitarvikutele ja kvaliteetsele autokeemiale on poe valikus ka tähtsamad varuosad ja hooajakaubad. Lisaks saab reisil olev külastaja poest kõik hädavajalikud hügieenitarbed, rääkimata värsketest ajalehtedest-ajakirjadest.

Peatöövõtu lepingu teenindusjaama ehitamiseks sõlmis Eesti Statoil Pärnu päritolu ehitusettevõttega Sa.met AS. Omaniku järelevalvet teostab OÜ Lood & Partnerid. Koguinvesteeringu suuruseks kujuneb orienteeruvalt 1,4 miljonit eurot ning see loob Pärnusse ligi kümme uut töökohta.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077