Autor: Jaana Pikalev • 6. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telema ja KMA arendavad koostöös mobiilse müügimehe Androidi versiooni

Eile sõlmisid koostööleppe Baltikumi suurima EDI operaator Telema ja tarkvarafirma KMA, et arendada koos mobiilset müügimehe Androidi versiooni.

Telema MMT-d ehk mobiilse müügimehe lahendust kasutab tellimuste edastamiseks, uuringute tegemiseks ning visiitide registreerimiseks ligi 150 müügimeest mitmekümnes Eesti suuremas müügi- ja logistikafirmas. Alates septembrist on võimalik tänu koostööle KMA-ga Telema klientidel lisaks tavalisele pihuarvutile Telema MMT-d ka Androidi operatsioonisüsteemiga nutitelefonides kasutada.

Telema arendusjuhi Toomas Veersoo sõnul on üha rohkemad Telema klientidest oma müügiesindajate töövahenditega varustamisel loobumas PDAdest (personal digital assistant - pihuarvuti) ning minemas üle nutitelefonide kasutamisele. "Et ajaga kindlasti kaasas käia, pidasime vajalikuks viia müügimeestele suunatud toote Telema MMT rakenduse ka Androidi platformile. Teadsime, et KMA's on vajalik arenduskompetents olemas ja sellest koostöö sündiski,” ütles Veersoo.

“On tõsiselt rõõmutegev, et läbi koostöö Telemaga suudame edaspidi pakkuda meie arendusi veelgi suurematele kasutajagruppidele. Suund konkurentsilt koostööle on meie jaoks alati huvipakkuv ja laiemalt võttes säästab oluliselt kõigi ressursse", kinnitab Andrus Männisalu, KMA juht.

Mobiilsetele müügimeestele suunatud Telema MMT on üks Telema edukamaid teenuseid, aastal 2001 võideti selle väljatöötamisega Aasta Logistikateo auhind. 2010. aastal arendati välja PDA uusim versioon Telema MMT 4.0, tänavu tullakse turule koostöös KMA’ga uue Androidi versiooniga.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077