Autor: Jaana Pikalev • 6. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statoil ehitab sel sügisel 11 lasteaiale liiklusõppeväljakud

Täna tutvustavad Eesti kütusemüüja Statoil ja Maanteeamet ühise liikluskasvatusprojekti raames uue liiklusõppeväljaku saavate lasteaedade õpetajatele õppeväljaku ülesehitust ning koos Kadaka Lasteaia lastega näidatakse, kuidas saab tutvustada lastele liikluse aabitsatõdesid ohutus ja turvalises keskkonnas läbi lõbusate liikumismängude. 

Käesoleval aastal on Statoili heategevusliku investeeringu suurusjärk 10 000 eurot. AS-i Eesti Statoil kommunikatsioonijuhi Jaanus Pautsi sõnul on lapsed sihtrühm, kes olenemata riigist ja selle elatustasemest toetust ja tuge vajavad. Seetõttu on Statoil üheks oma südameasjaks võtnud toetada Eesti laste liiklusohutusealast kasvatamist. „Ühelt poolt on meie põhitegevus ehk mootorikütuste müümine seotud liikluse ja liiklejatega. Teisalt tuleb tõdeda, et olukord Eesti lasteaedades ei ole just kõige parem ning remonditööde ja isegi igapäevaste õppevahendite hankimiseks lasteaedadel tihtipeale rahalised vahendid puuduvad. Seetõttu soovimegi omalt poolt aidata kaasa liikluskasvatusega seotud tegevuste propageerimiseks ning loodame, et see sütitab ka teisi kohalikke omavalitsusi ja lasteaedu liikluskasvatusega senisest rohkem tegelema,“ selgitas Pauts.

Heategevusprojekti raames on Statoil koostöös Maanteeametiga kahel eelneval aastal kokku rajanud 20 liikluskasvatuse õppeväljakut erinevatesse lasteaedadesse üle Eesti. „2009. aastal välja kuulutatud konkursile saatis oma osalemissoovi rohkem kui sada lasteaeda, mistõttu 2010. aastal uut konkurssi ei korraldatud. Kuid sel aastal soovisime senisest enam kaasata projekti ka kohalikke omavalitsusi, kes omalt poolt tagaksid, et planeeritav liiklusväljak saaks korralikult hooldatud ning märgistus saaks aastate pärast vajadusel ka taastatud. Lisaks on aastate jooksul mitmed lasteaedade õued kaetud uue asfaltkattega, mis võimaldas neil nüüd konkursil osaleda,“ selgitas Pauts.

„On igati heameel tõdeda, et vaatamata majanduslikult keerulisele perioodile, on siiski mitmeid kohalikke omavalitsusi/lasteaedade juhatajaid, kes on nõus lasteaedade arendamisesse panustama,“ lisas Pauts.

Maanteeameti liikluskasvatuse talituse juhataja Urve Sellenbergi sõnul on äärmiselt tähtis, et lapsed tunneksid juba varakult liikluse toimimise põhimõtteid. ”On tore, et juba käesoleva aasta sügisest saab tubliks jalakäijaks ja jalgratturiks õppida turvaliselt ning mänguliselt ka projekti raames valitud lasteaedade õuedes,” sõnas Sellenberg.

AS-i Eesti Statoil ja Maanteeameti poolt kolmandat aastat korraldatava ühise liikluskasvatusprojekti eesmärk on lasteaedades propageerida liikluskasvatusalaseid tegevusi. Projekti raames oli lasteaedadel võimalus Eesti Statoili käest taotleda liiklusõppeväljaku rajamiseks rahalist toetust. Suve alguses väljakuulutatud konkursile saadeti taotlusi pea kõikidest maakondadest.

Esitatud taotluste alusel valiti välja ja saavad hiljemalt oktoobri keskpaigast hakata mudilastele ohutu tänavaliiklemise põhitõdesid õpetama Tallinna Kristiine Lasteaed ja Lepistiku Lasteaed-Algkool, Kohtla-Järve Lasteaed Mesimumm, Viljandi lasteaiad Midrimaa ja Mängupesa, PaIde Lasteaed, Jänesselja ja Sindi lasteaiad Pärnumaal, Triinutare lasteaed Kaius ning Muhu ja Kihelkonna lasteaiad Saaremaal.

Liiklusõppeväljakute mahamärkimistöödega alustatakse pärast õppepäeva septembri teisel nädalal. Kuna sel aastal rajatakse liiklusõppeväljakud üle Eesti kokku üheteistkümnesse lasteaeda, siis tööde lõplikuks valmimistähtajaks on planeeritud 15. oktoober 2011.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077