Autor: Rivo Sarapik • 2. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaks olulist taristusõlme avanevad sel nädalal

Sel nädalal avatakse kaks märgilist taristuobjekti - Sillamäe autoparkla avaneb täna, Koidula piirijaam ametlikult homme.

Sillamäe autoparkla töö on seotud GirF OÜ poolt välja töötatud GoSwift Eesti-Vene piiriületamise elektroonilise järjekorrasüsteemiga, mis töötab kõigis Eesti maanteepiiripunktides (Narva, Koidula, Luhamaa) Venemaa suunal.

Sillamäe ooteala hakkab teenindama ainult veokeid, Narvas linnas asuv parkla teenindab sõiduautosid, busse ja vaid neid veokeid, mis võtavad koorma Narva linnast või selle ümbrusest. Sillamäe veokite ooteala on ühendatud Sillamäe sadama peavärava ja merepiiri tollipunktiga. Seetõttu on veokijuhtidel edaspidi võimalus teha valik – ületada Eesti-Vene maanteepiir Narvas või sõita Venemaale laevaga. Peale selle on võimalik Sillamäel sooritada tolliformaalsusi, koostada eeldeklaratsioone, sooritada tolliinfo elektroonset edastamist üle piiri, mis kiirendab piiriületust Vene poolel jms.

Homme avatakse aga sajandi ehitusobjekt Koidula uus piirijaam. "Ligemale 100 hektaril laiuv ning Lõuna-Eesti „sajandi ehitusobjektiks“ nimetatud Koidula piirijaam oli kindlasti ehitajatele erakordne väljakutse. Liiatigi oli tegemist pingelises turusituatsioonis väga kiire ajagraafikuga teostatud projekteerimis-ehitustöödega. Nordecon kandis Koidulas ehituse kogumahust suurema osa ning praeguseks on meie poolt teostatud tööd valmis ja tellijale kasutamiseks üle antud," kommenteeris ehitaja, Nordecon ASi juhatuse esimees Jaano Vink.

Põlvamaal Värska ja Orava vallas asuva Koidula raudteepiirijaama arendusala suurus on ligi 100 hektarit. Tegemist on Eesti ühe suurima taristukompleksi rajamisega, mille maksumus on ligi 70 miljonit eurot . Esimene rong saabus mööda uut Tartu-Petseri raudtee peateed piirijaama tänavu 26. mail. 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077