Autor: Jaana Pikalev • 30. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

"Meil läheb hästi"

Parenemisprotsessi käima saanud logistikafirma Nordnet OÜ turundusjuht Erlend Sild rääkis Logistikauudistele, et ettevõtte on hea tervise juures ning viib saneerimise edukalt lõpuni seejuures täites kõiki kohustusi.

Turundusjuhi sõnul on vaatamata eelmisel majandussurutisele ja eelmisel aastal toimunud käibe vähenemisele Nordnet reageerinud kiiresti ja algatanud ettevõttes ulatuslikud ümberstruktureerimised, mille käigus on firma seadnud endale selged eesmärgid. „Meie ettevõtte plaanid on ambitsioonikad ning meil on selge visioon saada parimaks ja kaasaegsemaks logistikaettevõtteks Eestis. Selles võtmes võib öelda, et meil läheb hästi,” vastas Sild küsimusele, kuidas ettevõttel läheb.

Ajakirjaniku püstitatud väidetega, justkui võiks Nordnet Eesti läbielamistes tagantjärgi põhjusteks pidada firma omanikeringis toimunud muudatusi, suurkliendi Rimi lahkumist ning ka partneri Est-Trans Kaubaveod hoopis konkurentsipositsioonile asumist, turundusjuht ei nõustunud. ”Nordnet on läbielamise asemel hoopiski astunud oma arengus olulisi proaktiivseid samme, milleta poleks ettevõtte pikas perspektiivis olnud jätkusuutlik. Omanike vahetuses toimunud muudatus suurendas kindlasti ettevõtte võimalusi oma arenguid paremini juhtida ning viia ellu organisatsiooni ja teiste asjaosaliste vajadusi arvestav strateegia,” ütles Sild. Ta lisas, et Est Trans Kaubavedude tekitatud konkurentsiolukord on Nordneti jaoks igati tervitatav, see innustab erinevaid osapooli oma teenuse kvaliteeti jätkuvalt panustama ning võitjaks pooleks on siin kindlasti tarbija.

„Ka Rimi otsus avada oma logistikakeskus oleks olnud kindlasti Nordnetile suur kaotus tulemustes, kui ettevõte poleks olnud selleks valmis. Praktiliselt toimus vaid ühe suurkliendi kesklao teenindamise vahetus teise kliendi vastu – käesoleval ajal teenindame Maxima jahe- ning külmtoodete keskladu,” sõnas Sild.

Küsimusele, milleks oli aga Nordnet Eestil kogu tegevus kanda üle uude osaühingusse, vastas Sild, et osaühingu asutamine oli ette nähtud saneerimiskavaga. „Nimelt saneerimisseadus näeb ette ühe nõude ümberkujundamise võimalusena asendada nõue juriidilise isiku osaga ning see oli üks meie ettevõtet abistavaid vahendeid. Nordnet OÜle läksid üle Nordnet Eesti AS–i ettevõte, vastavad lepingud, õigused ja ka kohustused. Kõigil võlausaldajatel oli täielik vabadus otsustada, kas soovivad saada ettevõte omanikeks või saada oma nõudele rahuldust pikema aja jooksul,” selgitas turundusjuht.

Ta lisas, et tänaseks on saneerimiskava võlausaldajate poolt vastu võetud ning kinnitatud lõplikult kohtu poolt. „Meil on hea meel, et meie ettevõttel on õnnestunud ühena vähestest saada kinnitatud ja toimiv saneerimiskava ning oleme veendunud, et kui me just esimesena seda ei saavuta, siis ühena esimestest, kes viivad saneerimiskava ka edukalt ellu,” lausus ta.

Uurides, kas ettevõtte on kõiki asjaolusid arvestades maksevõimeline, ütles Sild, et  asutatud osaühingul Nordnet puuduvad antud hetkel võlgnevused ning rahavood on viimased kuud olnud positiivsed. „See annab meile võimaluse järgida edukalt saneerimiskava ning likvideerida selle raames ka varasemast ajast jäänud kohustused. Jah, meil tõesti tekkis makseraskuste risk, kuid küsimused olid ajutist laadi ning saime saneerimismenetluse abiga võlausaldajatega kenasti kokku lepitud, vastavate lubaduste täitmisega pole probleeme,” rääkis logistikafirma turundusjuht.

Käesolevaks hetkeks on lisaks võlausaldajate nõuetele Nordnet Eestil riigi ees maksuvõlg üle 74 000 euro. Turundusjuhi sõnul pole võlg ettevõtte käibest siiski märkimisväärne osa ning see saab likvideeritud. „Oleme Maksuametiga sel teemal suhelnud ning lepime lahenduse kokku,” rääkis Sild.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077