Autor: Jaana Pikalev • 16. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Litsensitu süsteem

Järjekorra süsteemi väljatöötamise konkursi võitjale Girf OÜ-le tehti ettepanek soetada  piirijärjekorra lahendusüsteemi patentinud ettevõttelt vajalik litsents.

Vastavalt Patendiseaduse § 14 lg 2 on ainult patendiomanikul õigus kasutada patendist tulenevaid õigusi ja keelata teistel isikutel nende õiguste kasutamist.

Viimase asjaolu tõttu on mitme patendi omanik Sivex INternational AS saatnud elektroonilise järjekorra süsteemi väljatöötamiseks korraldatud konkursi võitjale ja elektroonilise järjekorra süsteemi GoSwift väljatöötajale, ettepaneku läbirääkimiste alustamiseks seoses Sivex International AS-e kuuluvate patenditega.  

Sivex International ASi kommertsdirektor Victor Novokreshchenov pakub Girf OÜle ettevõtte nimele registreeritud patentide "Meetod ja süsteem sõidukite järjekorra registreerimiseks, kontrollimiseks ja juhtimiseks piiriületusel”, kasuliku mudeli „Süsteem sõidukite järjekorra kontrollimiseks ja juhtimiseks sõidukite piiriületusel” ja kasuliku mudeli„Meetod sõidukite järjekorra kontrollimiseks ja juhtimiseks sõidukite piiriületusel” kasutamiseks vajaliku litsentsi soetamiseks Sivex International ASilt.  

TAUST:

- Sivex International AS oli piiripunktides elektroonilise järjekorra loomise idee autor ning alates 2004. aasta lõpust tegeles selle idee populariseerimisega ja 2008. aastal patenteeris tehnilise lahenduse „Meetod ja süsteem sõidukite järjekorra registreerimiseks, kontrollimiseks ja juhtimiseks piiriületusel”.   - Septembris – oktoobris 2010. aastal Sivex International AS viis läbi koos Helmes AS-a  välja töötatud elektroonilise järjekorra süsteemi „iNext” kontrollkatsetusi, mille käigus läbisid elektroonilisse järjekorda registreerimise ligikaudu 25 000 sõidukit.    - Möödunud aasta lõpus elektroonilise järjekorra süsteemi väljatöötamiseks korraldatud konkursil tunnistati Sivex International AS-i ja Helmes AS-i ühisettepanek konkursikomisjoni poolt tehniliste näitajate poolest parimaks, kuid majanduslike näitajate põhjal jäi ta võitjale alla .

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077