Toll pidas kinni suures koguses võltskaupa

Juunis ja juulis viisid Maksu- ja Tolliameti tollikontrolli üksused Eesti piiridel läbi 2195 kontrolli, millest 694 olid tulemuslikud.

Maanteedel oli kokku 2134 kontrolli, mille ajal avastati 73 rikkumist. Kontrolliti 42 kütusekäitlejat (sh tanklad). Dokumentidega seotud rikkumisi ja mittevastavat kütust avastati 6 juhul.

Erinevaid tubaka- ja alkoholikäitlejaid kontrolliti kokku 116 korral, rikkumisi leiti 20 juhul. Kahe kuu vältel peeti kinni 1 178 799 sigaretti ja 434 319 liitrit kütust. Alkoholi peeti kinni absoluutarvestuses 113,5 liitrit. Keeldude ja piirangutega seotud juhtumeid oli 460. Intellektuaalset omandit rikkuvat kaupa avastati 86 532 ühikut. Narkootilisi aineid peeti kinni 142,9 grammi.

Juhtumeid:
2. juuni hilisõhtul avastasid tollitöötajad Narvas kontrollitud maasturi rataste seest 42 800 peidetud sigaretti.

3. juuni hommikul korraldasid Ida maksu- ja tollikeskuse ning Ida politseiprefektuuri töötajad ühise reidi. Saagiks saadi Venemaalt pärit sealsete maksumärkidega 7600 sigaretti, 176 ühikut ravimeid ja 0,83 liitrit absoluutalkoholi.

6. juuni varasel hommikul proovis Narvas üle piiri sõita mees, kelle autost leidsid tollitöötajad 19 000 Venemaa maksumärkidega sigaretti. Suitsud olid peidetud sõiduauto rehvidesse ja tagavararatta sisse.
Päev ei jõudnud veel lõppeda, kui pool tundi enne südaööd tabati Koidula tollipunktis IVECO veoki ja selle haagise kontrollimisel 4200 Venemaa maksumärkidega sigaretti. Suitsud oli autojuht peitnud salongis asuva madratsi sisse.

Kohe selle veoki järel, vaid mõnikümmend minutit hiljem oli Koidula tollitöötajatel taas õnne. Üht teist IVECO veokit üle vaadates tabati sealt 7800 Venemaalt toodud sigaretti. Seekord olid suitsupakid peidus salongi magamisaseme all olevates panipaikades.

8. juuni öösel proovisid kaks meest Narva tollipunkti kaudu Eestisse tuua suurt kogust sigarette. Peterburist saabunud liinibussi kaks juhti ei soovinud kumbki midagi deklareerida. Bussi läbivaatamisel leidsid tollitöötajad aga juhi magamisruumist tühimiku, mille sees olid suitsupakid. Täpsemal uurimisel avastati bussi kõigi nelja ratta pealt samuti sigaretipakke täis topitud tühimikud. Kokku tahtsid bussijuhid sel kombel Eestisse toimetada 220 180 Venemaa maksumärkidega sigaretti.

13. juunil proovis meeskodanik oma sõiduautoga üle piiri tuua Valgevene maksumärkidega suitsu. Kaheksast pappkastist leiti kokku 400 blokki ehk 80 000 sigaretti.
Samal päeval kontrollisid tolliametnikud ka Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel liikuvaid sõidukeid. Õhtul peatatud MB-st saadi kätte erinevatesse kohtadesse pakitud ja peidetud kanepit kokku 5,41 grammi, 2,06 grammi haðiðit ning elektriðokirelv.


19. juuni keskpäeval proovis meeskodanik taas Narvas kaasa tuua odavamat suitsukraami. Mercedese veoki ja haagise läbivaatamisel avastati haagise raami alla kinnitatult ja kahe tagavararatta seest kokku 62 280 Vene maksumärkidega sigaretti.

20. ja 21. juunil tegid tolliametnikud koos Lääne prefektuuri Kärdla konstaablijaoskonna ametnikega ühise reidi. Heltermaa sadamas kontrollitud sõidukist leidis narkokoer 1 g rohekas-pruunikat taimset puru, mis reageeris kanepi kiirtestile. Nii juhile kui kaassõitjale tehtud test andis samuti kanepi suhtes positiivse tulemuse.

21. juunil Rohukülast saabunud parvlaevalt sõitis maha VW Passat, sees 4 noort meest, kelle suhtes kontrolliti testiga narkoaine kahtlusi. Kõik olid mingit narkoainet tarbinud. Lisaks andis üks meestest ära ka neli taimse puruga pakikest ja veel minigrip-kotikesse pakitud taimse puru. Kokku seega 6 grammi.

Luhamaal avastasid tolliametnikud 28. juunil Venemaalt saabunud Volvo veoki laepolstri taha peidetud Venemaa maksumärkidega 5560 sigaretti.

1. juuli varasel õhtul proovis meeskodanik Tallinna Vanasadamas laevale Viking XPRS kaasa viia erinevaid ravimeid – 29 tabletti Tramadol, 7 tabletti Diazepeks ja 6 tabletti Xanax.
 
2. juulil Venemaalt Narva saabunud liinibussi panipaikade läbivaatusel leitud musta koti kohta ütles bussijuht, et ta deklareerib kaubaks lennukitele mõeldud andureid. Kokku oli suuremas kotis 24 kilepakendit. Tollitöötajatel polnud andmeid kauba hinna ega päritolu kohta ja kuna mees ise ei osanud seda samuti öelda, siis peeti kaup kinni.

5. juulil püüdis üks mees Soomest laeva pealt tulles kaasa tuua ka 58 kasutatud autoakut. Dokumente ohtlike jäätmete kohta tal ette näidata ei olnud ja nii jäi ta kaubast ilma.

29. juulil oli taas autoakude päev. Tallinna Reisisadama D-terminalis jäi keskhommikul silma sõiduk, millest leiti 207 kasutatud autoakut. Veose dokumente Soomest tulnud mehel ei olnud ja akud võeti ära.
Trendiks tõotab kujuneda sigarettide vedu liinibussides. Narva tollitöötajad said juulikuu viimase päeva öösel Peterburist saabunud liinibussis reisinud Venemaa kodanikult kätte 4000 deklareerimata ja Vene maksumärkidega sigaretti. Need oli ta pannud reisikotiga bussi pagasiruumi.

 

Osale arutelus

  • Jaana Pikalev

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Logistikauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Tööriistad

=
=
=
=
Transpordiliik:
Kui kaup on pakitud alustele, täitke ära aluste lahtrid. Kui kaup ei ole pakitud alustele, täitke ära kauba kirjelduse lahtrid.
Mahukaalu arvutamisel on võetud aluseks:
Autotranspordis 1 m³ = 333 kg.
Lennutranspordis 1 m³ = 167 kg.
Mahukaal: kg
Maht:

NASDAQ OMX Tallinna, Riia ja Vilniuse börsiinfo 15 minutilise viivitusega.

Valuuta Tähis Kurss +/- %
Austraalia dollar AUD 1,56 0
Brasiilia reaal BRL 4,27 0
Bulgaaria leev BGN 1,96 0
Filipiinide peeso PHP 60,00 0
Hiina jüaan CNY 7,92 0
Hongkongi dollar HKD 8,94 0
Horvaatia kuna HRK 7,42 0
Iisraeli seekel ILS 4,23 0
India ruupia INR 82,18 0
Indoneesia ruupia IDR 16679,41 0
Islandi kroon ISK 140,38 0
Jaapani jeen JPY 128,82 0
Kanada dollar CAD 1,50 0
LAV rand ZAR 16,01 0
Lõuna-Korea vonn KRW 1279,27 0
Malaysia ringgit MYR 4,78 0
Mehhiko peeso MXN 23,01 0
Norra kroon NOK 9,63 0
Poola slott PLN 4,31 0
Rootsi kroon SEK 10,28 0
Rumeenia leu RON 4,66 0
Singapuri dollar SGD 1,57 0
Suurbritannia nael GBP 0,89 0
Šveitsi frank CHF 1,14 0
Taani kroon DKK 7,46 0
Tai baht THB 37,49 0
Tšehhi kroon CZK 25,97 0
Türgi liir TRY 6,09 0
Ukraina grivna UAH 31,67 0
Ungari forint HUF 321,42 0
USA dollar USD 1,14 0
Uus-Meremaa dollar NZD 1,66 0
Valgevene rubla BYN 2,40 0
Vene rubla RUB 75,27 0

Valdkonna töökuulutused

Ehitusmaterjalidega tegelev ettevõte otsib LOGISTIK_KLIENDITEENINDAJAT

Tammiste Personalibüroo OÜ

29. november 2018